Vegan

Albert Heijn vegan

Nieuws Food

'Retail en consument spelen ook een rol in de transitie'

Niet alleen agrarisch ondernemers zijn verantwoordelijk voor de transitie van de voedselketen, maar ook de retail en consument moeten een bijdrage leveren. Dat was de mening van een groep ondernemers uit de industrie tijdens het vierde Foodinar van dit jaar, georganiseerd door ING België. Wel kunnen zij een eerste stap zetten, bijvoorbeeld door een license to produce te creëren voor zichzelf.
10 December 2021
kaas Jumbo Max&Bien

Nieuws Max&Bien

Vegan kazen van Max&Bien naar Jumbo Foodmarkt

De vraag naar vegan kazen voor de retail neemt hard toe. Start-up Max&Bien besloot drie jaar terug in te spelen op die vraag door volledig in te zetten op de productie van unieke vegan kazen. En met succes. Naast het winnen van twee prijzen, ligt het nieuwe assortiment van Max&Bien vanaf zaterdag 2 oktober in de schappen van Jumbo Foodmarkt in Groningen. “Later deze maand volgt ook de introductie bij de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam-Noord”, zo schrijven initiatiefnemers. Maxine Agyeman en Jobien Groen.
2 Oktober 2021
vegan Plantaardig eiwit

Nieuws Melk

Vegan zuivelmarkt groeit hard, maar blijft klein

De markt voor alternatieve zuivel groeit met indrukwekkende percentages, met name in delen van de Westerse wereld. Toch blijft de omvang ervan bescheiden, naast de ruim dertig keer grotere en ook nog steeds groeiende traditionele zuivelmarkt.
29 September 2021
McDonalds

Nieuws McDonald's

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Fastfoodketen McDonald’s heeft sinds dinsdag 14 september tijdelijk de ‘McPlant’ toegevoegd aan het menu. Met de toevoeging van de plantaardige burger op basis van erwteneiwit, die is ontwikkeld in samenwerking met koploper Beyond Meat, zet de fastfoodgigant wederom een stap bij rundvlees vandaan. In de toekomst krijgen de kip, vis en vegetarische producten zelfs de voorkeur op het menu.
16 September 2021
barbecue vegan

Nieuws Trends

Vega(n) bbq: van spiesjes tot complete bloemkool

Met de zomerse temperaturen stijgt ook weer de animo om te barbecueën. Nu bijna de helft van de Nederlandse volwassenen zichzelf flexitariër noemt, is het niet raar dat er op de barbecue naast spareribs, satéstokjes en hamburgers ook steeds vaker groentes of vleesvervangers liggen.
8 Juli 2021
kaas

Achtergrond Hybride zuivel

Drie dimensies bepalen markt voor hybride zuivel

Een hybride auto kennen de meeste mensen wel, maar hybride zuivel? Met een hybride zuivelproduct kiest de consument voor zuivel, waarin de grondstoffen (vaak eiwit, maar soms ook vet) deels een plantaardige oorsprong hebben. Wat is het perspectief van hybride zuivel en wat betekent het voor de producent van authentieke melk, de melkveehouder?
30 Juni 2021
supermarkt

Nieuws Retail

AH maakt meer ruimte in schap voor vegan

Albert Heijn breidt het aanbod van veganproducten uit. Vanaf deze week is er meer plantaardig broodbeleg in het assortiment te vinden. 'Daarmee spelen we in op de toenemende vraag naar vega(n) en plantaardige producten', stelt Albert Heijn op de website.
17 Juni 2021
vegan

Interview Vegan Fresco

Vegan Freco wil nog meer mensen gaan inspireren

Vegan is booming. Het plantaardige assortiment in de supermarkt wordt steeds groter. Sinds dit jaar kent Nederland ook meerdere plekken waar je volledig vegan boodschappen kunt doen. Hoewel de eerste veganistische supermarkt van Utrecht na drie maanden al de deuren sluit, gaat het met Vegan Fresco, de eerste vegan supermarkt van Nederland, die begin dit jaar in Amsterdam de deuren opende naar eigen zeggen 'fantastisch'. Ook zijn er uitbreidingsplannen in Amsterdam.' Zes vragen aan eigenaar James Fresco.
17 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief