Vegan

Boerenbusiness

Nieuws Supermarkt

Vegan mayonaise op proef bij Albert Heijn

2,5 jaar geleden begonnen als een afstudeeropdracht, staat Mayoneur - een mayonaise zonder eieren - nu op het punt de Nederlandse supermarktschappen te bestormen. En er wordt ook al voorzichtig over de grens van de oosterburen gekeken.
27 Mei 2021
Boerenbusiness Joost van Strien

Interview Zonnegoed

'Ik heb vertrouwen in de markt voor biovegan'

Het akkerbouwbedrijf Zonnegoed van Joost van Strien en Chris Feickens heeft het eerste Biocyclic Vegan-keurmerk in Nederland ontvangen. Het betekent dat de voedselproductie op het bedrijf volledig diervrij is. 'We zijn in 2008 al begonnen met experimenteren met maaimeststoffen, omdat ik verwacht dat dit dé toekomst gaat zijn. Het moet anders, het moet beter voor de bodem. Alleen dan kunnen we de miljardenbevolking straks voeden', vertelt Van Strien in een interview met Foodbusiness.
25 Mei 2021
Boerenbusiness appels fruit

Interview Duurzaamheid

Fooditive, maker zoetstof uit fruit breidt flink uit

Liever dan een bedrijf, noemt oprichter Moayad Abushokhedim Fooditive een beweging. 'Wij willen duurzaam geproduceerde, gezonde voeding die betaalbaar is voor iedereen. Nu is een hamburger goedkoper dan een salade, dat willen wij omdraaien.' Hij is begonnen met een zoetstof uit restafval van appels en peren. Een missie hoeft niet haaks te staan op winstgevendheid; naar eigen zeggen, schrijft het Nederlandse Fooditive in tegenstelling tot veel startups al groene cijfers.
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden