Foodbusiness

euro graan - agri

Nieuws Convent Capital

Beleggingsvehikel wil investeren in agri-food

Convent Capital lanceert een nieuw beleggingsfonds voor bedrijven met innovatieve en duurzame ideeën in de AgriFood-sector. Het fonds, dat Agri Food Growth Fund gaat heten, heeft reeds €50 miljoen uit een eigen investeerdersnetwerk opgehaald. Het Overijsselse Animal Health Concepts, actief in de productie van diervoederadditieven, heeft inmiddels groeikapitaal ontvangen.
12 April 2022
kassabon

Analyse Rabo Research Food

De andere kant van de prijsonderhandelingen

Geen Nescafé in de ene supermarkt, geen Peijnenburg in de andere en in de volgende geen Lay's chips. De prijsonderhandelingen in de foodretail gaan er dit jaar ongekend hard aan toe. In de media zien we alleen het uiterste topje van de ijsberg. Niet alleen de A-merken zijn verwikkeld in verhitte discussies met de supermarkten. Ook veel huismerkleveranciers en kleinere merkproducenten worden door de inkopers met een kluitje in het riet gestuurd.
9 Februari 2022
zuivel ijs foodbusiness

Achtergrond Food

Deze thema's spelen ook dit jaar weer een rol

Afgelopen jaar stond in het teken van logistieke verstoringen, corona-uitbraken en lockdowns, hoge grondstofprijzen en een torenhoge inflatie. Een uitdaging voor elke ondernemer, ook die in de voedingsmiddelenindustrie. Welke van deze uitdagingen zien we ook in 2022 terug? En hoe kunnen we die uitdagingen het hoofd bieden?
10 Januari 2022
euro klem

Achtergrond Food

'Marges staan ook in nieuwe jaar onder druk'

Ook in het nieuwe jaar krijgt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie te maken met marges die onder druk staan, verwacht ING. Tegelijkertijd zal het productieniveau stabiliseren. Een blijvende verlaging in het aanbod van melk en vlees is daar de reden voor.
21 December 2021
Boerenbusiness restaurant

Opinie Martijn Rol

Onzekerheid heerst nu vooral in foodsector

Er gebeurt veel in de sector. De foodsector heeft te maken met stijgende grondstofprijzen, de verstoorde logistiek, oplopende energiekosten en toenemende arbeidsschaarste. Wat doet de inflatie in food? En wat zijn de verwachtingen voor de diverse branches?
17 November 2021
zuivel ijs foodbusiness

Nieuws Food

Omzet van de foodsector is bijna terug op niveau

Van het merendeel van de Nederlandse bedrijven in de foodsector is de omzet weer bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een nieuwe update. Het verschil in de omzet van dit jaar en die van twee jaar terug is 'slechts' €100 miljoen.
10 November 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Achtergrond Trends

Deze trends moet industrie in de gaten houden

Consumenten bekommeren zich steeds meer om de impact van hun aankopen op hun persoonlijke gezondheid én het milieu. De gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar – lees; de coronacrisis – hebben geleid tot veranderingen in de wereldwijde consumentenbehoeften. Iets waar de voedingsmiddelenindustrie op moet reageren. Precies dat is waar tijdens het Food and Beverage Globial Symposium van dinsdag 5 oktober aandacht voor was.
6 Oktober 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Nieuws Food

Steeds meer bedrijven actief in de foodsector

Er zijn steeds meer bedrijven actief in de foodsector. Dat toont een analyse van het Vakblad voor de Voedingsindustrie, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, aan. De grootste groei is zichtbaar in de brood- en deegwarenindustrie. Ook de omzet van de voedingsindustrie laat een stijging zien ten opzichte van afgelopen jaar.
29 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden