Shutterstock

Nieuws Food

Steeds meer bedrijven actief in de foodsector

29 Juli 2021 - Kimberly Bakker

Er zijn steeds meer bedrijven actief in de foodsector. Dat toont een analyse van het Vakblad voor de Voedingsindustrie, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, aan. De grootste groei is zichtbaar in de brood- en deegwarenindustrie. Ook de omzet van de voedingsindustrie laat een stijging zien ten opzichte van afgelopen jaar.

Het aantal bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie neemt stevig toe, zo blijkt uit een analyse van het Vakblad voor de Voedingsindustrie (op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek). Aan het begin van het derde kwartaal telde de foodsector 6.630 bedrijven. Dat zijn er 480 meer dan aan het begin van het jaar. Oftewel; een plus van 11,1%. De grootste groei deed zich voor in de brood- en deegwarenindustrie. In die sector steeg het aantal bedrijven met 280 tot 3.610 stuks. In de snackindustrie nam het aantal bedrijven met 35 toe tot 270 stuks (+14,9%).

Omzet stijgt mee
De omzet van de binnenlandse voedingsindustrie stijgt mee, met 9,2%. Tegelijkertijd steeg de export met 7,9%, blijkt uit de cijfers. Duidelijk is dat de omzetgroei een stijgende lijn laat zien. In januari was een daling zichtbaar van 8% en in februari van 3,7%. Sinds maart gaat het echter beter. In mei kwam de groei van de omzet zelfs uit op 8,5%. Dat is hoger dan dezelfde maand een jaar eerder. De totale omzet van de foodsector was in de eerste vier maanden van het jaar nog 1,6% lager dan vorig jaar, maar door de forse stijging is mei komt die nu net iets hoger uit (+0,3%).

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden