Aandelenkoersen

Fastfood KFC

Achtergrond Beurzen

Fastfoodketens lijden onder crisis in Oekraïne

Amerikaanse fastfoodketens als McDonald's, Kentucky Fried Chicken en Burger King hebben over ter wereld vestigingen, zo ook in Rusland en Oekraïne. De inval die Rusland donderdag 24 februari in Oekraïne deed, had dan ook veel effect op de beurskoersen van de fastfoodketens. Angst dat Vladimir Poetin – als reactie op sancties uit de Europese Unie en de Verenigde Staten – de filialen sluit, ligt daar onder meer aan ten grondslag.
25 Februari 2022
financieel beurs

Nieuws Aandelenbeurs

Nestlé wil in 2022 voor 10 miljard aandelen inkopen

Nestlé wil tot en met 2024 voor nog eens 20 miljard Zwitserse frank (€19,33 miljard) aan eigen aandelen inkopen. De afgelopen twee jaar zijn er voor ruim 13 miljard frank aan aandelen ingekocht. Komend jaar verwacht Nestlé voor ongeveer 10 miljard frank eigen aandelen in te kopen.
31 December 2021
Carrefour

Analyse Carrefour

Koers Carrefour onderhevig aan speculaties

Het aandeel van Europa's grootste retailer Carrefour stuitert al maanden op en neer door speculaties dat de retailer wordt overgenomen.
25 Oktober 2021
maaltijdbezorging Dominos Pizza

Analyse Domino's Pizza

Domino's Pizza lijdt onder lagere verkoop in Amerika

De aandelenkoers van ’s werelds grootste pizzaketen, Domino’s Pizza, laat sinds een maand een daling zien. Dit na een ellenlange periode van stijgingen, tot een recordniveau van ruim $540 per aandeel. De presentatie van de resultaten over het derde kwartaal spelen hier een grote rol in. Wat laten die zien? En wat is de verwachting voor de komende periode?
18 Oktober 2021
Lambweston

Analyse Lamb Weston

Beurskoers Lamb Weston toont grillig verloop

De beurskoers van fritesconcern Lamb Weston is vorige week grillig verlopen. Op de New York Stock Exchange daalde de koers donderdag 7 oktober naar $58,2 per aandeel. Ook op de Europese beurs was deze tendens zichtbaar. Hoe komt dat?
11 Oktober 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Analyse Glanbia

Glanbia bevindt zich in een zelfverzekerde modus

De Ierse zuivelaar Glanbia is deze week de opvallendste speler op het aandelenbord. Het zuivelbedrijf liet over de afgelopen weken een kleine dip zien, maar al met al is de groei over heel dit jaar groot te noemen. De goede halfjaarcijfers en hoge investeringsgraad liggen hieraan ten grondslag. Kortom: Glanbia bevindt zichzelf in een zelfverzekerde modus. Wat zijn de verwachtingen?
4 Oktober 2021
Dole

Podcast 29 juli - Kimberly Bakker

Totale Produce daalt nadat Dole beursgang verlaagd

De koers van Total Produce zakt als een drilpudding in elkaar. Deze week maakte Dole, waarmee Total Produce gaat fuseren, bekend de prijsklasse voor de beursgang in de Verenigde Staten te verlagen. Wat de effecten precies zijn, vertelt Kimberly Bakker in deze nieuwe ochtendpodcast van Foodbusiness.
29 Juli 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Podcast 28 juli - Kimberly Bakker

Aandeelhouder stuwt koers Just Eat Takeaway omhoog

De uitspraken van aandeelhouder Cat Rock Capital hebben de koers van Just Eat Takeaway een zetje naar boven gegeven. Door te stellen dat de maaltijdbezorger ondergewaardeerd wordt, steeg het aandeel afgelopen uren met ruim 4%. Meer hierover vertelt Kimberly Bakker in de nieuwe ochtendpodcast van Foodbusiness.
28 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden