Voedselverspilling

supermarkt Albert Heijn fruit

Achtergrond voedselverspilling

De helft minder voedsel verspillen is ambitieus

In Nederland belandt jaarlijks 2 miljard kilo voedsel in de afvalbak. De initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is meer dan welkom, want de coronacrisis komt de situatie niet ten goede.
4 Juni 2021
supermarkt groente

Nieuws Voedselverspilling

Houdbaarheid groente en fruit beter voorspellen

Iedereen die weleens een appel weken op de fruitschaal heeft laten liggen, weet: de ene appel blijft heel lang goed, de andere ligt er al snel verschrompeld en verkleurd bij. Er staat nou eenmaal geen houdbaarheidsdatum op groente en fruit. Startup OneThird wil door technologie meer zicht krijgen op de houdbaarheid en het makkelijker maken voor de keten om daarop te anticiperen.
17 Mei 2021
euro

Nieuws Voedselverspilling

OneThird haalt €1,5 miljoen in strijd tegen verspilling

Foodtechbedrijf OneThird heeft €1,5 miljoen opgehaald om retailers te helpen voedselverspilling tegen te gaan. Dat meldt het medio april. Met de technologie van het bedrijf kan het onder meer zien hoelang groente en fruit houdbaar blijven. Met de investering wil het deze techniek uitbreiden naar additionele soorten groenten en fruit, waardoor het een totaaloplossing kan bieden voor retailers en ketenpartners.
22 April 2021
melk supermarkt retail Jumbo

Nieuws Voedselverspilling

Zuivelpak focust aandacht op houdbaarheid

Een gemiddeld Nederlands huishouden gooit jaarlijks ongeveer 14 liter zuivel weg. Dat maakt zuivel een van de meest verspilde producten in Nederland. Daarom is Zuivelpak gestart met de campagne 'Kijk, ruik, proef en vouw'. Dit keer is aandacht voor de houdbaarheid.
7 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden