Jaarcijfers 2021

melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Nieuws Jaarcijfers

Hoogwegt en Numidia zien beiden lager resultaat

Hoogwegt en Numidia, de qua grootte nummer één en drie van Nederlandse zuivelhandelaren, hebben het afgelopen jaar iets moeilijker gehad dan één jaar eerder. Weliswaar steeg de omzet bij de een en daalde die bij de ander, beiden hebben een lager resultaat gerapporteerd.
6 Mei 2022
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Jaarcijfers

Bakker La Lorraine laat coronadip achter zich

De Belgische bakkerijgroep La Lorraine heeft zich afgelopen jaar goed weten te herstellen van de coronadip één jaar eerder. Het concern verwacht bovendien dat de omzet dit jaar fors oploopt.
4 Mei 2022
suiker

Nieuws Südzucker

Südzucker verwacht flinke omzetstijging

Südzucker verwacht dit boekjaar een flinke omzetstijging, zo blijkt uit de voorlopige resultaten die het voedingsbedrijf vandaag bekend heeft gemaakt. Hierdoor ziet het bedrijf ook mogelijkheden om het dividend te verdubbelen.
5 April 2022
Target

Nieuws Jaarcijfers

Target klimt uit koersdal na publicatie jaarcijfers

Target heeft over het vierde kwartaal een omzet van $31 miljard gerealiseerd. Dat is 9,4% meer dan één jaar eerder in dezelfde periode. Met de bekendmaking van de cijfers kan ook de balans voor het hele jaar opgemaakt worden. En die zijn positief, wat ervoor zorgt dat de beurskoers uit een dal klimt.
7 Maart 2022
Hormel Foods

Analyse Hormel Foods

Resultaten Hormel Foods vallen in de smaak

De resultaten van de Amerikaanse foodgigant Hormel Foods over het eerste kwartaal van boekjaar 2022 vallen bij beleggers in de smaak. De omzet en de winst per aandeel overtroffen de verwachtingen, waardoor de beurskoers woensdag 2 maart naar boven schoot.
3 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn vleeswaren

Nieuws Jaarcijfers

Ter Beke realiseert winst, maar wel met lagere omzet

Voedingsmiddelenproducent Ter Beke heeft afgelopen jaar een omzet van bijna €697 miljoen gerealiseerd. Dat is 2,9% minder dan één jaar daarvoor. Tegelijkertijd is het resultaat na aftrek van belastingen wel toegenomen, tot €7,3 miljoen. Eén jaar eerder werd nog een verlies van €2,5 miljoen geleden.
28 Februari 2022
Danone

Nieuws Danone

Voedingsreus Danone ziet jaarresultaat licht dalen

De Franse voedingsreus Danone heeft afgelopen jaar 3,4% meer omzet gedraaid: van €23,6 miljard naar net geen €24,3 miljard. Tegelijkertijd heeft het voedingsmiddelenbedrijf een lager nettoresultaat behaald ten opzichte van één jaar eerder (-1,6%), tot €1,924 miljard.
24 Februari 2022
FrieslandCampina

Achtergrond FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft lek nog niet boven

Met terugwerkende kracht krijgt jubileumjaar 2021 bij FrieslandCampina toch nog wat glans: Na jaren van afkalvende winst laten de resultaten eindelijk weer verbetering zien. Hoe dit komt? De grondstoffenrally heeft ook de zuivelcommodities niet overgeslagen, de afzetdivisie van bulkzuivel draait zodoende minder slecht dan voorheen. Daarbij zijn de kosten gedaald. Toch laten de prestaties nog veel te wensen over. 
22 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief