Aardappelprijzen

aardappelen peen uien biologisch

Achtergrond Ondernemen

Wordt oer-Hollandse stamppot onbetaalbaar?

Voor de sterk gestegen prijzen voor groenten in het winkelschap is de laatste tijd veel media-aandacht. Komkommers, paprika en bloemkool worden daarbij veelvuldig aangehaald. Maar ook de echte wintergroenten zijn fors duurder geworden. Aardappelen, groente en vlees, en dan het liefst nog in een stamppot, veel Hollandser winterkost is er niet. Maar ook de prijzen voor de veel gebruikte ingrediënten in de traditionele Nederlandse keuken rijzen de pan uit. Wat is hier gaande?
2 Maart 2023
Lamb Weston

Nieuws Ondernemen

Lamb Weston groeit met dubbele cijfers

Lamb Weston heeft vanmiddag de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2023 gepubliceerd. De aardappelverwerker zag de netto-verkopen, de operationele inkomsten en het netto-inkomen stijgen.
6 Januari 2023
aardappelen

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt maakt rare sprongen

De prijzen voor aardappelen maken nog rare sprong aan het einde van het seizoen. De verwerkers leken voorzien te zijn van voldoende aardappelen. Door de droogte sloeg die stemming vorige week plotseling helemaal om.
20 Juli 2022
aardappelen

Analyse Aardappelen

Verschillende fases op de aardappelmarkt

De tafelaardappel markt begint zo langzaam aan volledig over te schakelen op de nieuwe oogst. Voor de fritesmarkt is dat punt nog wat verder weg. Maar ook hier drukt de overgang op de nieuwe oogst al op de stemming op de markt.
20 Juni 2022
Boerenbusiness

Nieuws Grondstoffen

Aardappelen en groenten gaan pasta’s vervangen

Door de oplopende prijzen van ongeveer alle agrarische grondstoffen in de wereld lijken de lokale grondstoffen de witte raaf te zijn in de foodbusiness. Kunnen we in Nederland niet beter overschakelen op de ouderwetse Hollandse pot?
3 Juni 2022
aardappelen kisten Doré Tholen Alvantho

Nieuws Aardappelen

Eerste primeuraardappelen van dit jaar verkocht

De eerste Thoolse primeuraardappelen zijn weer verkocht bij de Veiling Sint-Annaland dinsdagochtend (31 mei). Daarbij was de aanvoer zeer groot, net zoals de grofte van de aardappelen. Het eerste kistje aardappelen van oogst 2022 werd verkocht voor maar liefst €1.450.
31 Mei 2022
aardappelen Innovator consumptieaardappelen

Achtergrond Aardappelen

Wit-Rusland gebukt onder hoge aardappelprijzen

Wit-Rusland gaat gebukt onder hoge prijzen voor tafelaardappelen. De voorraad is beperkt, de oogst is klein en de vraag blijft groot. De tafelaardappelprijs ligt over de maand oktober 77% boven het niveau van vorig jaar.
8 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden