Lamb Weston Holdings

Nieuws Ondernemen

Lamb Weston groeit met dubbele cijfers

6 Januari 2023 - Max van der Heijden

Lamb Weston heeft gisterenmiddag, de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2023 gepubliceerd. De aardappelverwerker zag de netto-verkopen, de operationele inkomsten en het netto-inkomen stijgen.

De netto-verkopen groeiden met $269,9 miljoen naar $1,276 miljard. Een stijging van 27% vergeleken met vorig jaar. Lamb Weston verhoogde de prijzen met 30%, maar zag de volumes met 3% afnemen. Dat wijt het bedrijf vooral aan het niet kunnen voldoen aan de vraag van consumenten en foodservice. 

Het operationele inkomen groeide met 138% naar $271,8 miljoen. Dit kwam dankzij de hogere verkopen en hogere bruto winst. Die kwam uit op $381,6 miljoen en ligt $176,1 miljoen hoger dan een jaar geleden. Het netto-inkomen groeide met $70,6 miljoen naar $103,1 miljoen, een stijging van 217%. 

Wereldwijd
De internationale bedrijfseenheid van Lamb Weston zag de netto verkopen groeien met 34% naar $692,8 miljoen. De volumes groeiden met 3% en de prijs met 31%. Het volume steeg vooral doordat Lamb Weston een controlerend aandeel in Lamb Weston Alimentos Modernos nam, de Argentijnse joint venture. 

In oktober maakte Lamb Weston bekend dat het de joint-venture Lamb Weston Meijer gaat overnemen. Die overname moet in de tweede helft van boekjaar 2023 afgerond zijn. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden