Food

supermarkt Coop Supermarkten

Nieuws Food

Omzet foodsector lager in derde kwartaal

In het derde kwartaal (Q3) lag de omzet van de foodsector bijna 2 % lager dan een jaar eerder. Dat werd vooral veroorzaakt door lagere omzetten bij de supermarkten. De non-foodsector zette juist 4% meer om. De totale omzet van de detailhandel was in Q3 ruim 3% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22 November 2021
Dutch Food Week

Aangeboden door Dutch Food Week

Foodhelden gezocht met gouden idee KickStartShow

In de vorige editie van de KickStartShow behaalden de gefermenteerde kool van Sauercrowd, de bonbons van sinaasappel-reststromen van BonBorange, een gefermenteerde vissaus van RotterVisch en een overheerlijke veganistische chocoladefudge een podiumplek. Wat is deze editie the next big thing in de wereld van agrifood?
9 November 2021
koken

Nieuws Food

Dit is het populairste rijstgerecht van Nederland

17 Maart 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vleesconsumptie

Nieuws Food

Duitsers: 'Is Nederlands voedsel wel duurzaam?'

Het merendeel van de Duitse consumenten vertrouwt erop dat geïmporteerde voedingsmiddelen uit Nederland veilig zijn. Dit meldt ABN Amro. Maar, als het gaat om hoe duurzaam de producten geproduceerd zijn, rijzen er vraagtekens bij de Duitsers. Volgens de bank is het belangrijk dat bedrijven investeren in het creëren van dit vertrouwen.
15 Februari 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Horecava

Trends in 2021: van horeca-abonnement tot escapisme

Van een horeca-abonnement en een dessertrestaurant tot digitale eetlust en escapisme. Dit zijn volgens Iris Kranenburg, hoofdredacteur van het tijdschrift Horeca Entree, een aantal trends voor 2021. Wat kan de horecabranche dit jaar nog meer verwachten?
5 Februari 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Nieuws Horecava

'Maaltijdbezorging blijft ook na corona populair'

Voor de bezorgservices was 2020 ook een jaar om niet te vergeten, maar dan vooral in positieve zin. Met de sluiting van de restaurants werd maaltijdbezorging booming, zo laten ook cijfers van onder andere Thuisbezorgd.nl zien. 'Inmiddels is het meer dan een 'guilty pleasure'. Daarom zal het bezorgen van maaltijden ook na de coronacrisis populair blijven', zo vertelt Joey Bloemendal van Thuisbezorgd.
4 Februari 2021
aardappelen schillen

Nieuws Horecava

'Bewust zijn van verspilling levert flink wat geld op'

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de 'Food Waste Challenge'. Met deze challenge moeten horecabedrijven zich bewust worden van hoeveel ze op jaarbasis verspillen. 'Als je je bewust bent van wat je verspilt, dan kan dat flink wat geld onderaan de streep opleveren', zo vertelt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank.
3 Februari 2021
Coronavirus horeca economie

Nieuws Horecava

'Nieuwe customer journey bestaat uit 3 stappen'

Als gevolg van de coronapandemie is de 'customer journey' in de horecabranche compleet veranderd. 'Wanneer je jouw zaak weer mag openen, moet de focus liggen op gemak', zo vertelt Jaime van 't Hoenderdaal van Lightspeed op de Horeca, die dit jaar online wordt gehouden. 'Dat is breed: van reserveringen en vooraf bestellen tot betalingen en jouw vindbaarheid.'
2 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief