Food

Boerenbusiness

Nieuws Horecava

'Digitalisering kan bijdrage leveren aan gastvrijheid'

Digitalisering kan een bijdrage leveren aan de gastvrijheid binnen een onderneming, stelt René Eijsink, commercieel directeur bij Eijsink, tijdens de Horecava Limited. Hij bespreekt dit tijdens een webinar met Sergio Vyent, de maître in het programma First Dates.
1 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws CBS

Foodsector realiseert forse omzetgroei in coronajaar

De detailhandel heeft in 2020 een omzetgroei gerealiseerd van 5,9%. Dit is de op één na hoogste groei van de eeuw, zo meldt het CBS. De maatregelen rond het coronavirus zorgen ervoor dat de verschillen groot zijn. Zo zet de foodsector een forse groei neer, terwijl de non-foodsector een nagenoeg gelijke omzet noteert.
1 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021
koken

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.
22 Januari 2021
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Food

Deze thema's kenmerken de foodsector in 2021

Er is geen sector ter wereld die afgelopen jaar niet in de ban was van corona. Ook de foodketen is keihard getroffen, onder andere door de sluiting van de restaurants. In 2021 zullen we niet teruggaan naar de 'oude' situatie, zo wordt verwacht. De pandemie heeft er namelijk toe geleid dat veel consumenten op zoek zijn naar een nieuwe levensstijl. Welke zaken kenmerken de foodsector in 2021?
20 Januari 2021
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Food

Frankrijk labelt producten met een Eco-Score

Na de introductie van de 'Nutri-Score' om de voedingswaarde van een product aan te geven, neemt Frankrijk nu een tweede stap in het verduidelijken van voedselverpakkingen. Het land wil namelijk een zogenaamde 'Eco-Score' introduceren om de impact van een product op het milieu te tonen. Beide labels moeten uiteindelijk duidelijk en prominent op een verpakking staan.
15 Januari 2021
Nestle

Nieuws Food

Britten zien plantaardig dieet niet zitten

De meeste Britse consumenten zien een plantaardig dieet niet zitten, zo toont een recent onderzoek van de British Nutrition Foundation aan. Met name jongeren en ouderen zijn juist wel geïnteresseerd in het volgen van een plantaardig dieet.
14 Januari 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Consumentenprijzen

Prijs voedsel in 2020 minder hard gestegen dan in 2019

De supermarktprijs voor voedingsmiddelen is afgelopen jaar gestegen, maar minder hard dan in het jaar ervoor. Dit laten nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. In 2020 waren we in de supermarkten in totaal 2% meer kwijt aan voedingsmiddelen.
12 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden