Andrew Balcombe / Shutterstock.com

Nieuws Food

Omzet foodsector lager in derde kwartaal

22 November 2021 - Rianne Nieuwenhuize

In het derde kwartaal (Q3) lag de omzet van de foodsector bijna 2 % lager dan een jaar eerder. Dat werd vooral veroorzaakt door lagere omzetten bij de supermarkten. De non-foodsector zette juist 4% meer om. De totale omzet van de detailhandel was in Q3 ruim 3% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de foodsector over het derde kwartaal bijna 2% minder omgezet heeft. Een lagere omzet bij supermarkten ligt hieraan ten grondslag. Bij speciaalzaken lag de omzet iets hoger dan vorig jaar. Opvallend is dat de non-foodsector 4% meer omzette. Kledingwinkels leveren hier een grote bijdrage aan. De totale omzet van de detailhandel was ruim 3% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Ruim 40% van de ondernemers in de detailhandel verwacht komend jaar meer om te zetten, toont het Centraal Bureau voor de Statistiek aan. Bijna 50% van de respondenten verwacht een gelijke omzet en ongeveer 10% van de detailhandel-ondernemers denkt het aankomend jaar minder om te zetten.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden