Jaarcijfers 2020

ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers

ForFarmers ziet daling in voerafzet en lagere omzet

Internationaal veevoerconcern ForFarmers heeft afgelopen jaar minder voer afgezet, een lagere omzet behaald en tevens zag het de brutowinst afnemen. De coronacrisis, dierziekten als Afrikaanse varkenspest en de hoge grondstoffenprijzen liggen hier volgens het bedrijf aan ten grondslag. Daarentegen komt het dividend wel hoger uit dan een jaar eerder.
11 Maart 2021
A2 melk

Nieuws Melk

Aandelen A2 Milk Company naar laagste punt in jaar

The A2 Milk Company heeft een - zoals het bedrijf zelf meldt - 'uitdagend eerste halfjaar' gekend. De winst is over de eerste helft van het huidige boekjaar met maar liefst 35% gezakt, zo blijkt uit de cijfers over die periode. De omzetverwachting is daarmee ook omlaag bijgesteld. Na publicatie van de cijfers kelderden de aandelen in het zuivelbedrijf met 16% naar het laagste punt in een jaar tijd.
26 Februari 2021
Danone

Nieuws Jaarcijfers

Danone schrijft verlies van omzet toe aan coronacrisis

Danone heeft afgelopen jaar een nettowinst behaald van €1,95 miljard. Het is een plus ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit laten de jaarcijfers van het voedingsmiddelenconcern, die het vrijdag 19 februari bekend heeft gemaakt, zien. Daarentegen daalde de omzet vorig jaar met ruim 6,5%. Het bedrijf schrijft het omzetverlies volledig toe aan de coronacrisis.
19 Februari 2021
Nestle

Nieuws Jaarcijfers

Organische groei, maar ook omzetverlies voor Nestlé

Voedingsmiddelengigant Nestlé heeft over het afgelopen jaar zowel organische groei als omzetverlies genoteerd. CEO Mark Schneider is tevreden met de resultaten. Voor 2021 verwacht het concern dat de organische groei doorzet.
18 Februari 2021
koeien herfst

Nieuws Jaarcijfers

Volumedaling Kerry Group leidt tot lagere omzet

Als gevolg van de coronacrisis noteert voedingsconcern Kerry Groep een volumedaling van 2,9% over boekjaar 2020, zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die het bedrijf deze week bekend heeft gemaakt. Door de volumedaling daalt de omzet met 4%. Het dividend komt wel hoger uit dan een jaar eerder.
17 Februari 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Jaarcijfers

Jumbo verwacht dat omzet groeit naar €10 miljard

Supermarktketen Jumbo verwacht dat de consumentenomzet in 2021 kan stijgen naar minstens €10 miljard, zo schrijft de retailer in het jaarrapport. Over 2020 heeft Jumbo een stijging in de consumentenomzet neergezet van 15%. Daarnaast wil de keten dit jaar verder inzetten op de online bezorgdienst en is het van plan samenwerkingen te starten met Vermaat Groep en HEMA.
5 Januari 2021
Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Cosun: 'Jaarresultaat blijft in lijn met 2019'

Cosun verwacht dat het financiële resultaat over 2020 in lijn blijft met het resultaat dat de bietentelerscoöperatie in 2019 heeft behaald. Dat meldt CEO Albert Markusse. Daarmee is hij iets optimistischer dan een paar maanden terug. Toen vroeg Markusse zich namelijk nog hardop af of er überhaupt wel winst te behalen was.
29 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden