Plantaardig

boter

Nieuws Vegan

Dierlijk ingrediënt mag in plantaardige margarine

Plantaardige margarine mag dierlijke ingrediënten bevatten. Volgens rechtbank Rotterdam vindt er geen misleiding plaats, want de productie voldoet aan Europese regelgeving. 
4 April 2022
Boerenbusiness

Interview Birgit Dekkers

'Ontzettend veel kansen in markt vleesvervangers'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we met Birgit Dekkers, co-founder van Rival Foods. Een bedrijf dat vleesvervangers van alternatieve eiwitten maakt. 'We merken dat de prijzen stijgen. Dat wordt komende maanden een nog groter probleem.'
23 Februari 2022
Vleesvervangers

Nieuws Voedselprijzen

'Prijskloof tussen dierlijk en plantaardig is nog te groot'

De prijskloof tussen vleesvervangers en dierlijk vlees is nog te groot. Wetenschappers en fabrikanten van vervangers stellen dat het segment 'plantaardig' pas terrein kan winnen in de retail als deze prijskloof gedicht wordt. De situatie is momenteel zelfs zo erg dat supermarkten varkensvlees zo goedkoop in de schappen leggen dat zij er verlies op draaien. Een systeem van 'true pricing' moet dit probleem oplossen.
25 Januari 2022
Max&Bien

Interview Max & Bien

'We willen ons merk eerst in eigen land uitbouwen'

De plantaardige kazen van Max&Bien, een merk dat Jobien Groen en Maxine Agyeman drie jaar geleden opgezet hebben, zijn sinds kort te vinden bij verschillende Foodmarkets van Jumbo, diverse winkels van De Zuivelhoeve en zo’n 35 onafhankelijke speciaalzaken. Er wordt ook vanuit het buitenland flink getrokken aan de twee ondernemers, die op traditionele wijze kaas willen produceren.
14 December 2021
Albert Heijn vegan

Nieuws Food

'Retail en consument spelen ook een rol in de transitie'

Niet alleen agrarisch ondernemers zijn verantwoordelijk voor de transitie van de voedselketen, maar ook de retail en consument moeten een bijdrage leveren. Dat was de mening van een groep ondernemers uit de industrie tijdens het vierde Foodinar van dit jaar, georganiseerd door ING België. Wel kunnen zij een eerste stap zetten, bijvoorbeeld door een license to produce te creëren voor zichzelf.
10 December 2021
soja - food

Analyse Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten blijven voorlopig duur

De prijzen van plantaardige eiwitten zijn buitengewoon volatiel. Aanstaande oogsten, uitdagende weersomstandigheden, logistieke problemen en Amerikaans overheidsbeleid liggen daaraan ten grondslag. Voorlopig worden ook geen dalingen verwacht in de noteringen. Waarom niet? Dat vertellen Marcel Goldenberg en Tosin Jack van marktbureau Mintec.
17 September 2021
Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Kweekkaas

Kweekkaas levert bedrag van 50 miljoen dollar op

Het Duitse Formo, dat actief is in de productie en ontwikkeling van kweekkazen, heeft met succes een investering opgehaald voor verdere ontwikkeling. Investeerders leggen maar liefst $50 miljoen in. Voor zover bekend is het een recordbedrag voor een bedrijf actief in 'food-tech'.
14 September 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Vegan

Nieuwe plantaardige drank: aardappelmelk

Amandelmelk, rijstdrank en sojamelk zijn al ingeburgerd. Haverdrank en kokosmelk kennen we inmiddels ook al. Maar er is nu een nieuwe plantaardige drank op de markt gebracht: aardappelmelk. 
27 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden