Plantaardig

Podcast Valuta Boerenbusiness

Interview AERT

'Gele erwten zijn de ideale grondstof voor ons ijs'

Amy Wezenberg en Bennet Kremerskothen hebben de Nederlandse voorronde van Ecotrophelia gewonnen. De twee studenten van Aeres Hogeschool in Dronten ontwikkelden plantaardig ijs op basis van gele erwten. “We wilden iets creëren dat echt goed is voor het klimaat. De meeste plantaardige producten zijn dat, vanwege de afstand die ze moeten afleggen, niet. Gele erwten kun je op elk continent telen en dus zijn ze de ideale grondstof voor ons duurzame ijs”, licht Wezenberg toe.
19 Juli 2021
Vleesvervangers

Achtergrond Vleesvervangers

Vegetarisch gehakt heeft nog horde te nemen

Vegetarische burgers, schnitzels en worst: de schappen in de supermarkt liggen er inmiddels vol mee. Maar gehakt en tartaar zijn nog een brug te ver. Om deze termen te kunnen gebruiken, wordt de Warenwet aangepast. Dat vraagt eerst om een wettelijk vastgelegde definitie van vegetarisch en veganistisch.
8 Juli 2021
boos vuist boerenprotest

Interview PlantNet International

Plantaardige handel gaat grotere vuist maken

Markttoegang, handelsbevordering en internationaal betalingsverkeer. Het zijn thema's waarover PlantNet International zich gaat buigen. Binnen dit nieuwe platform werken brancheorganisaties in de plantaardige handelssector samen. Gesprekken met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Nederlandse Vereniging van Banken staan al op de rol.
1 Juli 2021
Visvervanger

Achtergrond Visvervangers

Gaat de visvervanger zijn broertje in 'vlees' achterna?

Over de populariteit van vleesvervangers valt niet te twisten. De schappen liggen er tegenwoordig vol mee en de consument laat de producten steeds vaker in zijn winkelmandje glijden. Wat dat betreft staat de markt voor visvervangers nog in de kinderschoenen. Valt hier eenzelfde opmars te verwachten?
29 Juni 2021
Boerenbusiness Max&Bien

Nieuws Max&Bien

Max&Bien heeft primeur op kaasgebied

Een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating. Het bestond tot vandaag nog nergens ter wereld. Het Nederlandse bedrijf Max&Bien brengt daar verandering in. Dat maakt het dinsdag 29 juni bekend. “Onze missie is om mensen te inspireren om vaker plantaardige producten te eten. We willen laten zien dat kaasvervangers minstens zo lekker kunnen zijn”, stelt Jobien Groen, een van de twee oprichters van Max&Bien.
29 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

Dierlijk eiwit heeft geen last van vervangers tot 2035

De impact van vlees- en zuivelvervangers op de dierlijke eiwitketens en de akkerbouwsector is tot 2035 nog beperkt. Hoewel de markt voor alternatieve eiwitten flink doorgroeit, blijft het de komende 14 jaar 'slechts' een nichemarkt. Rond 2035 hebben vlees- en zuivelvervangers circa 4% en 9% consumptieaandeel in respectievelijk de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
28 Juni 2021
melkvervangers

Nieuws Plantaardig

'Plantaardige markt biedt nog heel veel kansen'

De plantaardige markt is booming. Bijna iedere Nederlander heeft weleens een plantaardig stukje vlees gekocht. Misschien was het in de Bonus, misschien was je er gewoon benieuwd naar. Dat we in Nederland gek zijn op plantaardig bewijst ook onderzoek van ProVeg Nederland. Nederlanders geven er namelijk per hoofd van de bevolking het meeste aan uit. Maar, de markt biedt ook in de toekomst nog veel kansen. Dat vertelden Paul Moleman en Floor Buitelaar in een webinar op dinsdag 1 juni.
1 Juni 2021
Boerenbusiness appels fruit

Interview Duurzaamheid

Fooditive, maker zoetstof uit fruit breidt flink uit

Liever dan een bedrijf, noemt oprichter Moayad Abushokhedim Fooditive een beweging. 'Wij willen duurzaam geproduceerde, gezonde voeding die betaalbaar is voor iedereen. Nu is een hamburger goedkoper dan een salade, dat willen wij omdraaien.' Hij is begonnen met een zoetstof uit restafval van appels en peren. Een missie hoeft niet haaks te staan op winstgevendheid; naar eigen zeggen, schrijft het Nederlandse Fooditive in tegenstelling tot veel startups al groene cijfers.
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden