Oliehoudende zaden

palmolie

Analyse Grondstoffen

Lage productie doet matige vraag palmolie vergeten

Palmolie zit de laatste dagen behoorlijk in de lift op de termijnmarkten. Nieuws over de voorraden en productie in Maleisië zijn voer voor de bulls in de markt. Gematigde vraag naar palmolie, onder meer door gunstiger geprijsde andere plantaardige oliën, is even vergeten door de handel.
7 Februari 2024
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Einde graandeal werkt door in prijs zonnebloemolie

De prijs van zonnebloemolie is de afgelopen periode behoorlijk gestegen. Het einde van de Zwarte Zeedeal vorige week heeft daar aan bijgedragen. 
24 Juli 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Zonnebloemolie in wachtmodus na graandeal

Ook de markt voor zonnebloempitten en olie wordt beïnvloedt door het verlengen van de graandeal. De wachtperiode van slechts zestig dagen heeft meerdere implicaties voor de olieproductie dan bij sommige andere grondstoffen het geval is.
20 Maart 2023
Koolzaadolie

Analyse grondstoffen

Markt voor koolzaadolie kalmeert verder

De markt voor koolzaadolie, een alternatief voor zonnebloemolie, is de afgelopen weken weer gekalmeerd na een piekje rond 21 juli. De prijs voor deze eetbare oliesoort schoot toen, met prijzen voor alle granen en olies, even omhoog als gevolg van de Russische beschieting van Odessa. Sindsdien daalt de prijs weer.
1 Augustus 2022
Olijfolie

Nieuws grondstoffen

Verdeeld prijsbeeld op markt olijfolie

Over de olijfoliemarkt wordt veel gespeculeerd: wat doen prijzen, wat wordt de oogst dit jaar? Feit is dat daar nog heel weinig over valt te zeggen. Ook de Europese Commissie waagt zich niet aan voorspellingen in haar jongste marktbericht. Ondertussen geven de prijzen geen eenduidig beeld.
27 Juni 2022
Olijfolie

Achtergrond Grondstoffen

Olijfolieproductie dit jaar mogelijk toch kleiner

De mondiale olijfolie-oogst zal dit jaar mogelijk toch lager uitpakken dan de Europese Commissie eerder voorspelde in haar ‘Short-term outlook’ voor dit jaar. Tenminste, als het aan het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA ligt. Die voorziet in een recente studie tegenvallende oogsten in diverse landen rond de Middellandse Zee.
30 Mei 2022
koolzaad

Analyse Plantaardige oliën

EU voert eigen productie oliehoudende zaden op

De Europese Unie gaat de eigen productie aan oliehoudende zaden flink opvoeren. Voor het lopende seizoen wordt een productie verwacht van 32,3 miljoen ton, een toename van 7,2% ten opzichte van het seizoen hiervoor.
12 Mei 2022

Marktupdate Cor Pierik

Welke alternatieven zijn er voor zonnebloemolie?

Er dreigt een tekort aan zonnebloemolie door de oorlog in Oekraïne. De voedingsindustrie is op zoek naar alternatieven. Kunnen we daarvoor ook terecht in Nederland, of moeten we verder van huis zoeken? Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek duikt in de cijfers.
25 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden