Koolzaadprijzen

Marktupdate Grondstofupdate

Onzekerheden genoeg op grondstoffenmarkten

Inmiddels is de oorlog tussen Oekraïne en Rusland al bijna vijf weken gaande. Spelt en koolzaad beginnen de gevolgen nu écht te merken, terwijl tarwe en maïs zich alweer opmaken voor een nieuwe uitdaging. Kimberly Bakker vertelt er meer over in deze nieuwe grondstofupdate. 
31 Maart 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad tikt 1.000 euro per ton aan op Matif

Het termijnmarktcontract voor koolzaad op de Matif in Parijs bereikte woensdag het prijsniveau van €1000 per ton. Dat is een unieke gebeurtenis. Gedurende de dag steeg de prijs nog verder, om uiteindelijk fors lager de dag af te sluiten. Krijgen kopers hoogtevrees?
24 Maart 2022
koolzaad

Analyse Granen

Tarwe en koolzaad starten week met een plus

De tarwemarkt heeft veel mogelijke scenario's te verwerken en dat zorgt voor uiteenlopende reacties. Maandag 21 maart is weer een plus zichtbaar, maar meer duiding over de omvang van de Oekraïense productie en export is vereist. De prijs van koolzaad breekt wederom records.
21 Maart 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Prijs koolzaad daalt, maar voor hoelang?

Het Franse marktbureau Strategie Grains verwacht dat de wereldwijde productie van tarwe komend seizoen met 3% stijgt tot 762 miljoen ton. De wereldproductie van maïs en gerst neemt in seizoen 2022/2023 respectievelijk met 1% en 6% toe. Ook de markt van koolzaad gaat een verder herstel laten zien, verwachten de analisten.
21 Februari 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad lift mee op vraag naar plantaardige oliën

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, als laatste werpen we een blik op koolzaad.
31 December 2021
koolzaad

Nieuws Granen

Na prijsdip krabbelt koolzaadprijs langzaam op

De prijs van koolzaad heeft records aan elkaar geregen dit jaar. Een fors gekrompen areaal in Europa, lagere opbrengsten en een desastreus slechte oogst in Canada zijn allemaal ingrediënten die meespelen. Na een flinke afwaardering krabbelt de koers begin december weer op.
7 December 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad stijgt door krappe situatie in palmolie

De noteringen voor palmolie en koolzaad trekken al jaar en dag aan elkaar op. Ook dit seizoen is dat zichtbaar. Palmolie steeg begin vorige week naar een hoogtepunt en koolzaad volgde aan het einde van de week. Het beperkte aanbod van palmolie ligt hier in beide gevallen aan ten grondslag. Is er al enig zicht op het einde van de prijsstijgingen? Of is de piek nog lang niet bereikt?
25 Oktober 2021
koolzaad

Analyse Koolzaadolie

Exportprijs koolzaadolie gaat mee de hoogte in

De exportprijs voor koolzaadolie is afgelopen jaar met bijna 7% toegenomen, ten opzichte van een jaar eerder. Niet vreemd, aangezien de noteringen voor koolzaad (op onder meer de Matif) naar historische niveaus stegen en plantaardige oliën gewild zijn. Afgelopen vrijdag, op 24 september, werd opnieuw een piek bereikt in de koolzaadprijs. Exporteurs van koolzaadolie moeten daardoor ook dit seizoen weer rekening houden met hoge exportprijzen.
27 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden