Koolzaadprijzen

koolzaad

Analyse Koolzaad

Dwingt krapte in koolzaad tot keuze voor alternatief?

Het wereldwijde aanbod van koolzaad – en daarmee ook koolzaadolie – is zeer krap. En daar komt voorlopig geen verandering, zo lijkt het. De oogstramingen voor de Canadese oogst, ’s werelds grootste leverancier van koolzaad, zijn bedroevend. Het zorgt ervoor dat de noteringen voor koolzaad ongestoord blijven stijgen, ten opzichte van andere grondstoffen. Dwingt de krapte in koolzaad gebruikers op zoek te gaan naar alternatieve oliezaden?
3 September 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad wordt voorlopig nog niet goedkoper

Eind juni werd er nog gesproken over een ruimer aanbod van koolzaad, maar die verwachtingen worden nu alweer de kop in gedrukt. In Canada, 's werelds grootste exporteur van koolzaad, valt de oogst namelijk tegen als gevolg van hitte en droogte. De Europese Unie is een van de grootste klanten en dus kan dit flink wat gevolgen hebben. 
26 Juli 2021
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad wordt weer iets minder schaars

De teelt van koolzaad neemt hard af in populariteit. De teeltomstandigheden zijn lastig en dat maakt het product voor veel telers vaak niet rendabel. Tegelijkertijd is koolzaad wel een zeer waardevolle grondstof. We verwerken het tot eetbare oliën en biodieselbrandstoffen en het restproduct gaat naar de veevoerindustrie. Behoorlijk circulair dus. Door de lage interesse in de teelt was het aanbod jarenlang krap en de prijzen hoog. Daar zou volgens Strategie Grains dit seizoen verandering in kunnen komen.
28 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden