Fritesproductie

aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Duitse foodsector verwerkt recordaantal aardappelen

Afgelopen jaar zijn in Duitsland meer aardappelen verwerkt tot voedingsmiddelen dan ooit tevoren. Het gaat in totaal om 3,76 miljoen ton. Vooral de productie van diepvriesproducten was in trek.  
12 April 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Handel zonder garantie voor makers frites en chips

De wereldwijde aardappelsector heeft de gevolgen van het coronavirus wereldwijd van zich afgeschud. Dat kan worden geconcludeerd door te kijken naar het afgezet volume in 2021. Qua afzet van aardappelproducten kunnen we binnen sommige segmenten zelfs spreken van een record. Ondanks dat verwerkers ervaren zijn geworden in crisismanagement is de toekomst onzeker. De oorlog in Oekraïne, gestegen transport- en productiekosten en het wegvallen van de Russische markt. Wat betekent dit voor de verwerkende sector én de teler? In deze analyse lees je er alles over.
4 April 2022
frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Oorlog levert onzekerheid op voor aardappelsector

De aardappelverwerkende sector tuimelt van de ene crisis in de andere. Na de wereldwijde coronapandemie zijn het nu de gevolgen van de Oekraïne-oorlog die de sector parten spelen. Dit zorgt nog niet voor vraaguitval. Vooral de stijgende kosten van inputs én alle onzekerheden zijn het gevolg.
21 Maart 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Frites

Fritestekort in Japan zet volop door

Het tekort aan frites in Japan is nog niet voorbij. Fastfoodketen McDonald's was eind vorig jaar een van de eersten die het fritestekort publiekelijk maakte en aangaf geen middelmaat of grote porties frites meer te kunnen verkopen. Dat probleem is sinds twee weken opgelost. Helaas voor Japanse consumenten kampt rivaal Mos Burger nu met hetzelfde probleem.  
21 Februari 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Het ware verhaal achter het wereldfritestekort

Fastfoodketens als McDonalds en KFC moeten wereldwijd steeds vaker nee verkopen wanneer klanten een portie frites bestellen bij hun burger of kippenvleugeltjes. Vooral verre bestemmingen in Azië en Afrika worden geraakt. Is er inderdaad een groot tekort aan frites of liggen andere factoren ten grondslag aan dit vermeende fritestekort?
11 Februari 2022
frites Mayonaise

Nieuws Frites

Japan blijft stoeien met tekort aan frites

Het tekort aan fritesaardappelen in Japan houdt aan. Fastfoodketen McDonald’s zei eerder al zeker tot het einde van de maand geen grote of middelgrote porties frites te verkopen. Ook hash browns zijn sinds kort van het menu gehaald. Maar dit is niet de enige keten in Japan die problemen ondervindt. De onbalans in de logistieke keten is grotendeels verantwoordelijk voor het tekort aan frites.
20 Januari 2022
frites McDonalds

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

Vlak voor de feestdagen maakte McDonald’s bekend dat de filialen in Japan kampen met een tekort aan frites. Klanten konden alleen nog kleine porties bestellen. De keten beweerde dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar opgelost zou zijn. Dat blijkt niet het geval.
11 Januari 2022
Fastfood KFC

Nieuws KFC

KFC weigert kwaliteitseisen bekend te maken in Kenia

Keniaanse aardappeltelers staan te springen om het tekort aan aardappelen van Kentucky Fried Chicken in te vullen. Keniaanse filialen van de fastfoodketen kampen sinds kort, net zoals in Japan, met een tekort aan frites vanwege leveringsvertragingen. De keten weigert echter de leveringsvoorwaarden bekend te maken.
10 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden