Fritesproductie

Fastfood KFC

Nieuws Frites

Opnieuw problemen met fritesvoorraad voor KFC

Kentucky Fried Chicken heeft wederom te maken met een tekort aan frites. Door grote verstoringen in de logistieke keten, als gevolg van de coronacrisis, zijn containers maanden vertraagd. In Kenia is het fastfoodbedrijf daardoor genoodzaakt om frites van het menu te halen. 
6 Januari 2022
McDonalds

Nieuws McDonald's

McDonald’s is de pineut van Japans fritestekort

Fastfoodketen McDonald’s is ditmaal de pineut van het tekort aan frites in Japan. Door overstromingen in de haven van Vancouver in Canada kan de keten vanaf vrijdag 24 december alleen nog maar kleine porties frites verkopen. Eerder werd fastfoodketen KFC al getroffen door een fritestekort.
21 December 2021
frites Mayonaise

Achtergrond Frites

Japan heeft dit jaar meer buitenlandse frites nodig

Lastige weersomstandigheden hebben wereldwijd invloed op de aardappeloogsten, zo ook in Japan. Door de hoge temperaturen en droogte in juni en juli komt de opbrengst in seizoen 2021/2022 naar verluidt 18% lager uit. Daarmee ontstaat een tekort op de binnenlandse markt, want de vraag is constant. Japan wordt daardoor gedwongen om meer frites vanuit het buitenland te importeren.
30 November 2021
frites

Achtergrond Aardappelen

Dumping laat fritessector Nieuw-Zeeland ongemoeid

De aardappelindustrie in Nieuw-Zeeland heeft coronajaar 2020 goed doorstaan. Uit het jaarverslag blijkt dat de omzet van de aardappelsector groeide en dat de fritesimport zelfs licht is gekrompen. De discussie over vermeende fritesdumping vanuit Nederland en België lijkt daarmee definitief in de kiem gesmoord.
30 November 2021
frites aardappelverwerking frituren

Analyse Aardappelen

Fritesmarkt gedijt goed onder populariteit fastfood

Burger King, McDonald's en andere fastfoodketens doen goede zaken. De resultaten van afgelopen kwartaal lagen boven het niveau van voor de coronacrisis. Dat sluit aan op de fritesexport die eerder al alle records verbrak. Toch is het tempo inmiddels getemperd. Wat is er aan de hand?
12 November 2021
frites Mayonaise

Achtergrond Frites

Coronasteun heeft geen effect op fritesprijs

Een deel van de aardappeltelers in België en Nederland kon gedurende de coronacrisis een beroep doen op de zogenaamde ‘coronasteun’. En steun was hard nodig, want de afzetprijzen kwamen op gegeven moment niet hoger dan €2 per 100 kilo. Heeft die steun uiteindelijk effect gehad op de marktprijzen voor bijvoorbeeld diepgevroren aardappelproducten? Wageningen University & Research moest het uitzoeken.
1 November 2021
frites frituren

Nieuws Farm Frites

Farm Frites heeft capaciteit in Lommel verdubbeld

Aardappelverwerker Farm Frites zit gebakken met de groeiende vraag naar frites. De producent van verschillende aardappelproducten heeft afgelopen voorjaar namelijk de vernieuwing van de locatie in Lommel afgerond. Daarmee is de productiecapaciteit verdubbeld en kan het een nieuwe coating toevoegen. Een ware troef, zo meldt het.
8 Oktober 2021
frites aardappelverwerking

Nieuws Logistiek

Groen licht voor overname van Kloosterboer

Lineage Dutch Bidco mag Kloosterboer Vlissingen - onder meer actief in de gekoelde opslag en transport van frites, vlees en vis - overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgelopen vrijdag (20 augustus) bekendgemaakt.
23 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden