Jumbo

Jumbo

Analyse Retail

Melktekort bij Jumbo past bij fittie over de prijs

En toen was prompt de melk op bij Jumbo. Een tekort aan melk in zuivelgrootmacht Nederland is hetzelfde als dat Fransen door de wijnvoorraad heen zijn of Saoedi Arabië een olietekort heeft. De maatschappelijke ophef was dan ook groot. Het vermeende melktekort bleek uiteindelijk storm in een glas water, maar zet wel te denken. Melk blijkt nog altijd een maatschappelijk smeermiddel te zijn.
9 Mei 2022
Gorillas

Achtergrond Flitsbezorgservice

Investering Jumbo biedt vooral kansen voor Gorillas

Jumbo neemt, zo werd maandag 28 maart bekend, een financieel belang in de snelle boodschappenbezorger Gorillas. Maar wat voor bedrijf is de van oorsprong Duitse startup, die tijdens de coronacrisis explosief groeide, eigenlijk?
29 Maart 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.
3 Februari 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Retail

'Prijsstijgingen zijn voor de retail onvermijdelijk'

Uit een nieuw rapport van marktonderzoeksbureau NielsenIQ blijkt dat Albert Heijn en Jumbo afgelopen jaar marktaandeel hebben gewonnen, vooral ten koste van Superunie. Dat gewonnen marktaandeel is grotendeels afkomstig uit 'online omzet'. De totale omzet van thuisbezorging bij Nederlandse supermarkten steeg met 30%.
20 Januari 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Jaarcijfers

Jumbo legt focus dit jaar nog meer op e-commerce

Focus op e-commerce. Dat is waar Jumbo dit jaar naar streeft. Daarvoor opent het meerdere nieuwe bezorghubs, wordt een vierde E-Fulfilment Center ingericht én start het een strategisch partnerschap met flitsbezorger Gorillas. Dat maakt de supermarktketen maandag 3 januari bekend. De keuze is niet vreemd. Afgelopen jaar steeg de omzet vanuit de e-commerce van Jumbo met 30%, tot €650 miljoen.
3 Januari 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Retail

Jumbo en Jan Linders wisselen filialen uit

Supermarktketen Jan Linders wil vier vestigingen van Jumbo overnemen. Tegelijkertijd heeft Jumbo het plan om twee filialen van Jan Linders over te nemen. Dat maken beide partijen deze week bekend.
17 November 2021
kaas Jumbo Max&Bien

Nieuws Max&Bien

Vegan kazen van Max&Bien naar Jumbo Foodmarkt

De vraag naar vegan kazen voor de retail neemt hard toe. Start-up Max&Bien besloot drie jaar terug in te spelen op die vraag door volledig in te zetten op de productie van unieke vegan kazen. En met succes. Naast het winnen van twee prijzen, ligt het nieuwe assortiment van Max&Bien vanaf zaterdag 2 oktober in de schappen van Jumbo Foodmarkt in Groningen. “Later deze maand volgt ook de introductie bij de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam-Noord”, zo schrijven initiatiefnemers. Maxine Agyeman en Jobien Groen.
2 Oktober 2021
Lidl

Nieuws Retail

Nederlandse supers duwen prijzen Lidl België omlaag

Voor het eerst in de geschiedenis verschillen de prijzen die Lidl België hanteert op regionaal niveau. Sinds dit voorjaar is 10% van het assortiment flexibel in prijs. 'We houden de vinger aan de pols en merken dat we de markt moeten volgen,' zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt. Die markt wordt bepaald door supermarkten Albert Heijn en Jumbo.
2 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden