Aardappelverwerking

aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt speelt sterk staaltje blufpoker

Het nieuws staat bol van recordbrekende prijzen voor veel grondstoffen. Fritesaardappelen komen in dat lijstje niet voor. De prijsvorming stelt menig grondstofleverancier (de teler van de aardappelen) dit seizoen teleur. Dat heeft ook gevolgen voor het nieuwe teeltseizoen dat in volle gang is. Achter de deuren van de aardappelfabrieken is het ook verre van rustig.
25 April 2022
aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Duitse foodsector verwerkt recordaantal aardappelen

Afgelopen jaar zijn in Duitsland meer aardappelen verwerkt tot voedingsmiddelen dan ooit tevoren. Het gaat in totaal om 3,76 miljoen ton. Vooral de productie van diepvriesproducten was in trek.  
12 April 2022
frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Oorlog levert onzekerheid op voor aardappelsector

De aardappelverwerkende sector tuimelt van de ene crisis in de andere. Na de wereldwijde coronapandemie zijn het nu de gevolgen van de Oekraïne-oorlog die de sector parten spelen. Dit zorgt nog niet voor vraaguitval. Vooral de stijgende kosten van inputs én alle onzekerheden zijn het gevolg.
21 Maart 2022
Andries Middag

Nieuws Aardappelen

LTO’er Andries Middag nieuwe directeur van Vavi

LTO Noord bestuurslid Andries Middag is de opvolger van Hylke Brunt als directeur van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). Middag werkte eerder aan onderwerpen rond duurzaamheid, innovatie en economie. Deze strategische vraagstukken worden ook bij de Vavi verder uitgebouwd.
8 Februari 2022
aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Grote orders van fritesfabrieken voor APH

APH Group heeft onlangs meerdere grote contracten binnen gehaald voor de levering van machines voor drie fritesfabrieken in China, Roemenië en Saudi Arabië. APH gaat voor de fabrieken bewaar-, wasserij- en sorteerinstallaties leveren.
30 December 2021
aardappelen frites

Achtergrond Frites

Wereldhandel in frites floreert nog steeds

De wereldhandel in frites floreert nog steeds. Eerder dit jaar werd het oude record van de fritesexport ruimschoots verbroken en ook vandaag de dag is nog veel vraag naar diepgevroren aardappelproducten. Nederland en België spelen, zoals al jaren, een van de grootste rollen op de markt. Toch wordt ook steeds vaker gekeken naar wat logistiek een voordeel oplevert. Levertijden zijn immers lang.
8 November 2021
frites frituren

Nieuws Farm Frites

Farm Frites heeft capaciteit in Lommel verdubbeld

Aardappelverwerker Farm Frites zit gebakken met de groeiende vraag naar frites. De producent van verschillende aardappelproducten heeft afgelopen voorjaar namelijk de vernieuwing van de locatie in Lommel afgerond. Daarmee is de productiecapaciteit verdubbeld en kan het een nieuwe coating toevoegen. Een ware troef, zo meldt het.
8 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden