Grondstoffenmarkten

beurs

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022
Boerenbusiness

Interview Birgit Dekkers

'Ontzettend veel kansen in markt vleesvervangers'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we met Birgit Dekkers, co-founder van Rival Foods. Een bedrijf dat vleesvervangers van alternatieve eiwitten maakt. 'We merken dat de prijzen stijgen. Dat wordt komende maanden een nog groter probleem.'
23 Februari 2022

FB TV Grondstofupdate

Grondstoffenindex vestigt wederom nieuw record

Door de oorlogsdreiging tussen Rusland en Oekraïne gaan veel grondstofprijzen verder omhoog. Onder andere de tarwemarkt is in beweging, net als de olie- en gasprijzen. In deze grondstofupdate gaat marktredacteur Wouter Baan dieper op de situatie in. Ook noemt hij tot slot de tip van de week.
22 Februari 2022

Marktflits Commodities

Koffieprijzen blijven op zeer hoog niveau staan

De koffieprijzen blijven in de buurt van hun recordniveau staan. Een dalende voorraad van zowel arabica als robusta ligt daaraan ten grondslag. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt er meer over in een nieuwe marktflits. 
17 Februari 2022
vlees Lamsvlees

Interview Stijn Gille

'Ik sta open voor de Nederlandse markt'

Deze week spraken we voor de rubriek 'Food People' met Stijn Gille, eigenaar van kruiden- en sauzenbedrijf Fab's en chef-kok in een restaurant in Leuven. 'Met mijn knowhow als chef-kok en kennis van barbecueën heb ik een streepje voor in het gebruik van de kruiden. Ik heb nu een stoofvleesbinder ontwikkeld die melk- en glutenvrij is, zonder smaakverlies.'
16 Februari 2022

FB TV Grondstofupdate

Palmolie bereikt weer een recordniveau

India speelt een belangrijke rol in de stijgende notering voor palmolie. Met het verlagen van de importheffing stuwt het land de prijs naar een nieuw record. Marktredacteur Kimberly Bakker bespreekt de achtergronden en ontwikkelingen in de markt. Ook is er aandacht voor rijst: moet je nou wel of niet inkopen nu de prijs zakt?
15 Februari 2022
Boerenbusiness Rudi Dieleman

Interview Rudi Dieleman

'Amerika en Europa zijn onze grootste markten'

Voor de rubriek 'Food People' spraken we met Rudi Dieleman, co-founder van Pectcof. Dit bedrijf verwaardt het restproduct van koffie tot een nieuw product. 'Multinationals nemen dit al af. De grootste markten voor ons zijn momenteel de Verenigde Staten en de Europese Unie. Azië is een mogelijkheid voor de toekomst.'
9 Februari 2022

Marktflits Foodcommodities

Ontkomt rijst toch niet aan grondstoffenrally?

De notering voor rijst beweegt sinds een aantal weken langzaam naar boven. Dit is enigszins opvallend, want tot enkele weken terug wist rijst de grondstoffenrally nog goed te omzeilen. Wat is nu veranderd? Kimberly Bakker praat je in een nieuwe marktflits bij.
3 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden