Grondstoffenmarkten

Marktupdate Grondstofupdate

Twijfels over consumptie op koffie- en cacaomarkt

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland zorgt voor veel twijfels over de consumptiecijfers van koffiebonen en cacaoproducten. Dit is bearish voor de prijzen. In de grondstofupdate van deze week vertelt marktredacteur Kimberly Bakker er meer over.
12 Mei 2022

Marktflits Commodities

Suiker en ruwe olie: twee handen op één buik

Suiker en ruwe olie, het is als twee handen op één buik. Door de oorlog in Oekraïne wordt de correlatie tussen de twee grondstoffen nog eens extra benadrukt. Meer hierover zie je in deze nieuwe marktflits. 
3 Mei 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Grondstoffenmarkt

'Grondstoffenmarkt blijft in ban van oorlog'

De grondstoffenmarkt was in maart én blijft komende periode in de ban van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Afgelopen maand zorgde het wederom voor verschillende prijsrecords. Of en wanneer het plafond bereikt is, is lastig te voorspellen.
22 April 2022
Boerenbusiness

Marktflits Commodity

Hoe reageren markten op nieuw Russisch offensief?

Rusland is in Oekraïne een nieuw offensief gestart. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt in deze marktflits kort hoe de tarwe- en olieprijzen hierop reageren.
19 April 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Lagere oogsten zowel in koffie als cacao bepalend

Tegenvallende opbrengsten zijn zowel op de markt voor cacao als op die van koffiebonen leidend in de prijsvorming. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt er meer over in deze nieuwe grondstofupdate.
14 April 2022
Boerenbusiness

Achtergrond Grondstoffenmarkt

Zelfbenoemde beursgoeroes storten zich op tarwemarkt

Steeds meer niet-professionele beleggers doen via een zogeheten ETF mee op grondstoffenmarkten. Dat kan de koers sterk beïnvloeden. Mogelijk hebben deze zelfbenoemde beursgoeroes ook een rol gespeeld in de sterke stijging van de graankoersen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Maar niet iedereen gelooft in de kracht van de 'gewone' man op de tarwemarkt.
14 April 2022

Marktflits Foodcommodities

Koffieprijzen maken rechtsomkeert

Dat het sentiment op de grondstoffenmarkt snel kan omslaan, laat de koffiemarkt deze week zien. Daar waar vorige week nog sprake was van een stevig bearish sentiment, is de trend nu opwaarts. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt er in deze marktflits meer over. 
5 April 2022
mais

Analyse Granen

Maïs zorgt voor bodem op granenmarkt

Na een daling van de tarwe- en maïsprijzen staan de koersen maandag 4 april weer in het groen. Vooral korrelmaïs krijgt met een positieve correctie te maken. Amerikaanse cijfers tonen een kleiner areaal maïs dan eerder werd verwacht. Samen met een fiks kleinere Oekraïense oogst heeft dit grote gevolgen voor de markt.
5 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden