Grondstoffenmarkten

Marktupdate Grondstofupdate

Onzekerheden genoeg op grondstoffenmarkten

Inmiddels is de oorlog tussen Oekraïne en Rusland al bijna vijf weken gaande. Spelt en koolzaad beginnen de gevolgen nu écht te merken, terwijl tarwe en maïs zich alweer opmaken voor een nieuwe uitdaging. Kimberly Bakker vertelt er meer over in deze nieuwe grondstofupdate. 
31 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Voedselprijzen

Producent verhoogt prijs gemiddeld met 15 procent

Voedingsmiddelenproducenten hebben hun prijzen vorige maand met gemiddeld met 15% verhoogd. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gepubliceerd. In hoeverre consumenten die prijsstijgingen terugzien in de winkel is niet duidelijk.
30 Maart 2022

Marktflits Commodities

Palmolie zakt terug naar niveau van voor oorlog

Rijst wordt alsmaar duurder. De forse vraag vanuit de Aziatische veevoerindustrie ligt daaraan ten grondslag. Daarentegen is de prijs voor palmolie juist teruggekeerd naar het niveau van voor de oorlog.
22 Maart 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Neerwaartse signalen voor palmolie en suiker

De noteringen voor palmolie en suiker gaan de komende tijd naar verluidt (verder) dalen. Daar zijn meerdere signalen voor. Marktredacteur Kimberly Bakker bespreekt ze in deze nieuwe grondstofupdate. 
17 Maart 2022
Kruiden

Nieuws Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen lastig verkrijgbaar en duur

De voedingsmiddelenindustrie heeft al enige tijd te maken met aanzienlijke prijsstijgingen. Producenten en handelaren in kruiden en specerijen ontkomen er ook niet aan. “We hebben zo lang mogelijk op de rem getrapt om kostenverhogingen door te rekenen, maar net als de rest van de markt moeten ook wij nu ingrijpen”, aldus Olav van der Willik van Natural Spices.
15 Maart 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Oorlog heeft maar beperkt invloed op koffie en cacao

De wereld is en blijft in de ban van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. In eerste instantie sijpelde alle onzekerheid ook door richting de cacao- en koffieprijzen. Maar dat sentiment was niet van lange duur. Marktredactuer Kimberly Bakker vertelt er meer over in deze nieuwe grondstofupdate.
10 Maart 2022
tarwe - food graan - food

Interview Peter van Bodegom

'Zelf in voedsel voorzienend EU vraagt politieke moed'

Peter van Bodegom is hoogleraar milieubiologie in Leiden. Hij kan milieukennis met grondstoffenkennis verbinden en zo licht werpen op de macht over graan, olie en gas die onder het conflict schuilgaat.
9 Maart 2022
graanexport tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Historisch hoge prijzen op grondstofmarkten

Een historische vrijdag (4 maart) na een turbulente week op de tarwemarkt. Voor het eerst kwam de Matif in Parijs boven de €400 per ton, gevoed door de onzekerheid en het sentiment die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengt. Hoe sloten de grondstoffen in Europa deze week? 
4 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden