Grondstoffenmarkten

rekenmachine inflatie calculator kosten

Nieuws RaboResearch

'Groot deel kostenstijgingen voor rekening van de keten'

Supermarkten zijn en blijven terughoudend in het verhogen van consumentenprijzen. Een groot deel van de kostenstijgingen dreigen voor rekening te komen van de keten: voedselproducenten en boeren. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch. 
4 Maart 2022
akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen

Het is wachten tot tarwe op Matif boven 400 euro komt

De tarwenotering op de Matif stijgt nog steeds. De stemming op de markt is dusdanig gespannen dat de vraag bijna niet langer is of de €400 per ton doorbroken wordt, maar wanneer.
2 Maart 2022
haven graanexport

Analyse Granen

Beperkte beschikbaarheid tarwe drijft prijs verder op

De tarwenotering op de CBoT heeft de psychologische grens van $1.000 per bushel doorbroken. Waar kunnen we graan krijgen? Dat is de vraag die handelaren stellen. Zo lang daar geen antwoord op komt, kan de markt nog stappen omhoog blijven zetten.
2 Maart 2022

Marktflits Foodcommodities

Arabica en robusta dalen in prijs door onzekerheden

Zowel de notering van arabica als robusta bevindt zich in een neerwaartse spiraal. De Russische inval in Oekraïne is hier gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt er meer over in een nieuwe marktflits.
1 Maart 2022
euro tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Granenmarkt zet wederom een stap naar boven

Waar kunnen we tarwe krijgen? Dat is de grote vraag die graanhandelaren bezighoudt. Het effect op de noteringen laat zich raden, die zitten wederom in de lift. Het onderliggende mechanisme is echter veranderd ten opzichte van een paar dagen geleden.
1 Maart 2022
tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Kerndreiging en nieuwe sancties schokken markten

Het effect van de dit weekend door het westen aangekondigde sancties tegen Rusland heeft president Poetin niet direct op andere gedachten gebracht. De grondstofmarkten reageren daarentegen wel stevig op de handelsbeperkingen en de Russische dreiging met kernwapens.
28 Februari 2022
bewaring akkerbouw silo opslag graansilo

Analyse Grondstoffen

Grondstofmarkten flink op drift geraakt door oorlog

De foodgrondstoffen lieten vooral in het begin van de ochtend extreme prijsbewegingen naar boven zien. Op de aandelenmarkten is juist de weg naar beneden ingezet. Al met al een zeer turbulente dag op de financiële markten door de invasie van Oekraïne door Rusland. Hoe gaan we de dag qua markten uit?
24 Februari 2022

Marktflits Foodcommodities

Russische acties uiten zich in foodcommodities

De escalerende situatie tussen Rusland en Oekraïne heeft effect op de foodcommodities. De prijzen van tarwe, maïs, suiker, ruwe olie en palmolie bewegen allemaal naar boven. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt je er meer over in deze marktflits. 
24 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden