Bedrijfsnieuws Tyson Foods

Tyson Foods

Analyse Vlees & Eiwit

Vleesgigant Tyson Foods schrijft weer zwarte cijfers

Tyson Foods is weer winstgevend, zo blijkt uit de eerste kwartaalrapportage van gebroken boekjaar 2023/24. Naar eigen zeggen zijn de resultaten beter dan verwacht. In november rapporteerde de Amerikaanse vleesgigant nog een fors verlies.
6 Februari 2024
Protix

Interview Kees Aarts (Protix)

Zo kwam vleesgigant Tyson uit bij Nederlandse Protix

De insectensector heeft volgens velen enorme potentie, maar staat nog in de kinderschoenen. Op het moment is Protix, een bedrijf dat eiwitten produceert uit insecten, vooral nog groot in huisdiervoeding, maar het ziet ook enorm groeipotentieel in andere voeding. De producent uit Bergen op Zoom is ambitieus en heeft voor 2035 een omzet van €1 miljard voor ogen. Recent heeft het bedrijf een grote stap gezet om dit doel te behalen.
6 November 2023
slachterij Tyson Foods vleesverwerking

Nieuws Ondernemen

Tyson Foods sluit locaties vanwege slechte resultaten

Tyson Foods gaat vier kippenverwerkingsfaciliteiten sluiten na tegenvallende resultaten in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar. 
9 Augustus 2023
Boerenbusiness

Analyse Meat & Meatless

JBS ziet omzet groeien, Tyson Foods sluit locaties

 Maart is de maand dat veel van de grote (vega)vleesproducenten hun jaarcijfers produceren. De wereldwijde kippenmarkt staat onder druk melden meerdere bedrijven. Ook verdwijnt Garden Gourmet uit de Britse schappen. Dit is de Meat en Meatless van maart 2023.
31 Maart 2023
Tyson Foods

Analyse Vlees & Eiwit

Tyson Foods wedt twee keer op verkeerde paard

De winst van de Amerikaanse vleesproducent Tyson valt flink lager uit dan verwacht, zo blijkt uit hun meest recente kwartaalverslag. Voor het tweede kwartaal op rij maakt het Amerikaanse bedrijf een stuk minder winst dan verwacht. Voor de tweede keer op rij ging Tyson Foods namelijk lijnrecht in tegen de bewegingen van de Markt.
7 Februari 2023
Tyson Foods

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods boekt fors lagere winst over Q1

Tyson Foods heeft het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een fors lagere winst geboekt dan over het eerste kwartaal van vorig boekjaar. De winst was ook lager dan beursanalisten hadden verwacht. Nadat het bedrijf de kwartaalcijfers bekendmaakte verloor het aandeel 6% aan waarde.  
6 Februari 2023
Tyson Foods

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods breidt productiecapaciteit uit

Tyson Foods breidt zijn verwerkingscapaciteit uit. Het bedrijf investeert $180 miljoen in zijn bestaande fabriek in Caseyville. De fabriek wordt uitgebreid met zeven nieuwe productiebanden.
16 Januari 2023
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Rundvlees

Vleesverwerkers geraakt door droogte VS

De droogte die een groot deel van het jaar de zuidelijke vlaktes in de Verenigde Staten teisterde, had dit jaar een hevige impact op de Amerikaanse rundveehouders.
16 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden