Technologie

data technologie

Nieuws Innovatie

Waarom technologie de toekomst is

Technologie is de toekomst. Het maakt niet uit in welke schakel van de keten je je bevindt. En waarom? Omdat de consument het wenst. De jongere generatie wil weten waar voedsel vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd. Technologie biedt mogelijkheden om dat aan te tonen. Dat ervaart André Oosthuisen van Westfalia Fruit.
8 Oktober 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Achtergrond Trends

Deze trends moet industrie in de gaten houden

Consumenten bekommeren zich steeds meer om de impact van hun aankopen op hun persoonlijke gezondheid én het milieu. De gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar – lees; de coronacrisis – hebben geleid tot veranderingen in de wereldwijde consumentenbehoeften. Iets waar de voedingsmiddelenindustrie op moet reageren. Precies dat is waar tijdens het Food and Beverage Globial Symposium van dinsdag 5 oktober aandacht voor was.
6 Oktober 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Technologie

'Data-uitwisseling kan hele voedselketen helpen'

De moderne ondernemer is zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen. Technologie en data worden daarom steeds belangrijker. Dat blijkt ookuit het derde Foodinar van ING België, dat op donderdag 23 september werd georganiseerd. “De toekomst is green and digital en in de gehele voedselketen is dat besef er”, meldt Jürgen Vangeyte, directeur van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Tegelijkertijd liggen er ook nog veel kansen, zoals het uitwisselen van data tussen verschillende ketenpartijen.
23 September 2021
koffiebonen

Interview FarmersDirect Coffee

'We willen de koffie-industrie hervormen'

FarmersDirect Coffee wil koffieboeren mede-eigenaar laten worden van het bedrijf. Onderdeel van deze strategie is dat aangesloten boeren via een app data kunnen delen om hun ondernemerschap en productie te verbeteren. Ook heeft de onderneming als doel om de duurzaamheid, herkomst én kwaliteit van koffiebonen voor iedereen inzichtelijk te maken. 'Zo willen we de koffie-industrie hervormen. Dit moet uiteindelijk hét nieuwe, grote systeem in koffie worden', vertellen oprichters Ward de Groote en Cees Homburg.
8 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Horecava

'Digitalisering kan bijdrage leveren aan gastvrijheid'

Digitalisering kan een bijdrage leveren aan de gastvrijheid binnen een onderneming, stelt René Eijsink, commercieel directeur bij Eijsink, tijdens de Horecava Limited. Hij bespreekt dit tijdens een webinar met Sergio Vyent, de maître in het programma First Dates.
1 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden