Groot-Britannië

slachterij vleesverwerking

Nieuws Arbeidskrapte

'Neem arbeidstekorten in Britse foodsector serieus'

De ernst van de arbeidstekorten in de Britse voedingsmiddelenindustrie mag niet onderschat worden. 'Als de regering geen maatregelen treft, dan zal de sector permanente schade oplopen en zullen we als land afhankelijker worden van voedselimporten.'
11 April 2022
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Britse horeca vraagt nog niet volop om aardappelen

De vraag naar consumptieaardappelen vanuit de horeca in Groot-Brittannië is nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronapandemie, melden insiders. Daarnaast melden verpakkers momenteel ook weinig aardappelen te verkopen aan de foodretailers. Beweegt dat de prijzen omlaag of houden die stand?
26 Januari 2022
Kweekvlees

Nieuws Kweekvlees

Brits bedrijf wil kweekworst snel in schap

Een startup (Ivy Farm Technologies) gelieerd aan de beroemde Oxford Universiteit in Groot-Brittannië wil al in 2023 kweekvlees commercieel aan kunnen bieden. Als de doelen worden gehaald, is Ivy Farm Technologies naar eigen zeggen het eerste Britse bedrijf dat daadwerkelijk kweekvlees zal verkopen. Tot nu toe is er wereldwijd slechts 1 land dat de verkoop van kweekvlees heeft goedgekeurd.
3 Juni 2021
kaas Cheddar

Nieuws Kaas

Kaas was vorig jaar zeer populair onder de Britten

Door de coronacrisis moest afgelopen jaar meer thuis gekookt worden. In Groot-Brittannië heeft het geleid tot een bijzonder grote toename in de kaasverkoop. De nieuwste gegevens van marktbureau Kantar tonen dat de verkoop van verschillende kazen in volume met 15% is gestegen en de waarde nam met bijna 17% toe. Het jaar 2020 is daarmee een recordjaar.
19 Maart 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.
16 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden