Valutamarkt

euro Boerenbusiness economie

Opinie Joost Derks

Wordt euro het kind van de rekening door de ECB?

Hoe groot zijn de scheuren in het economisch herstel in Europa? De Ifo-cijfers gaan die vraag komende maandag deels beantwoorden. De euro heeft de glijvlucht vast ingezet.
21 Oktober 2021
euro valuta dollar Valutamarkt

Opinie Joost Derks

Waarin investeert Japan gigabedrag aan valuta?

Slechts binnen enkele jaren is duurzaamheid in de financiële wereld uitgegroeid van bijzaak tot hoofdzaak. Het gigabedrag aan vreemde valutareserves dat het Japanse ministerie van Financiën duurzaam investeert, geeft aan dat die trend zich nu ook in de valutawereld steeds sterker aftekent.
14 Oktober 2021
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Amerika failliet? Dit zegt de dollar

7 Oktober 2021
olie tanken benzine

Opinie Joost Derks

Zet je schrap voor een nieuwe energiecrisis

In Nederland is de benzineprijs opgelopen tot bijna €2 per liter. Maar in Groot-Brittannië hebben ze heel andere problemen. In dat land is bij veel tankstations zelfs helemaal geen brandstof meer te krijgen, terwijl de ene na de andere aardgasleverancier failliet gaat, schrijft valuta-expert Joost Derks in zijn nieuwste column.
30 September 2021
china renminbi

Opinie Joost Derks

Chinese regelzucht geeft renminbi vleugels

Beleggers in Chinese aandelen hebben een rampjaar achter de rug. De strenge regelgeving die de winstgevendheid in allerlei sectoren bedreigt, is er vooral op gericht om het leven van gewone Chinezen makkelijker en aangenamer te maken. En dat lijkt uiteindelijk gunstig voor de renminbi, schrijft valuta-expert Joost Derks in zijn wekelijkse column.
17 September 2021
yen Japan

Opinie Joost Derks

Waarom politieke chaos de Japanse yen koud laat

In de aanloop naar nationale verkiezingen is de Japanse premier plotseling opgestapt. Op de aandelenmarkt schieten de koersen omhoog, maar de yen komt opvallend genoeg nauwelijks in beweging. Joost Derks licht dat toe in zijn wekelijkse column.
10 September 2021
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Hier doet personeelstekort pas echt pijn

In de economische wereld is een lage werkloosheid meestal een gunstig teken. Maar in Groot-Brittannië dreigt een personeelstekort in allerlei sectoren juist een rem te zetten op de economische groei. Dat heeft zijn weerslag op de vooruitzichten van het pond.
31 Augustus 2021
koffiebonen

Opinie Joost Derks

Rugwind grondstofprijzen soms niet te voelen

Van koffie tot ijzererts, de prijzen voor grondstoffen zijn flink gestegen. Tot nu toe houden de valuta's van de landen die deze materialen uitvoeren, zich echter opvallend koest. Daar kan wel verandering in komen.
2 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden