Bedrijfsnieuws Rabobank

Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

'Thuiswerken wijzigt waar, wat en hoe we lunchen'

Aan de oproep van het kabinet om meer of volledig thuis te werken, is massaal gehoor gegeven. Dit gaat ook na de coronapandemie nog een flinke impact hebben op waar, hoe en wat we lunchen. Dat schrijft Rabobank. Cateraars en broodjeszaken zullen dat als eerste voelen, maar ook de cafés en restaurants in en rondom kantoren zullen volgens de bank een tandje bij moeten zetten om de omzet op peil te houden.
7 Mei 2021
banken financieel rabobank

Nieuws Rentemarkt

Negatieve rente Rabobank voor tegoed boven ton

Rabobank gaat per 1 juli negatieve rente rekenen voor tegoeden boven €100.000. Dit heeft het bankbedrijf vandaag (woensdag 28 april) aangekondigd. Rabobank zegt zich hiertoe genoodzaakt te zijn door de aanhoudende lage rente in de markt.
28 April 2021
Coronavirus horeca lockdown

Nieuws Coronacrisis

Coronacrisis dwingt tot nadenken over innovatie

De coronacrisis zorgt niet alleen voor financiële uitdagingen bij horecaondernemers, ook in praktische zin is het afgelopen jaar veel veranderd. Denk aan het ontwikkelen van een online bestelomgeving, het realiseren van een afhaalmenu en/of het samenstellen van maaltijdboxen. Creativiteit en innovatie zijn van groot belang geweest. In de webinar van Rabobank kijken onder andere Jonnie en Thérèse Boer en Jos Klerkx terug naar de uitdagingen én eurekamomenten die deze pandemie met zich mee heeft gebracht.
19 April 2021
aardappelen schillen

Nieuws Horecava

'Bewust zijn van verspilling levert flink wat geld op'

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de 'Food Waste Challenge'. Met deze challenge moeten horecabedrijven zich bewust worden van hoeveel ze op jaarbasis verspillen. 'Als je je bewust bent van wat je verspilt, dan kan dat flink wat geld onderaan de streep opleveren', zo vertelt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank.
3 Februari 2021
euro economie portemonnee

Nieuws Food

Foodsector krijgt ook in 2021 nog een flinke klap

Zelfs als de lockdown wordt opgeheven, gaan bedrijven in het foodservicekanaal nog een zware periode tegemoet. Door beperkende maatregelen en verschillende structurele effecten blijft de omzet ook in 2021 onder druk staan. Restaurants en cateraars incasseren de grootste klap.
12 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden