Hans Engbers / Shutterstock.com

Nieuws Rentemarkt

Negatieve rente Rabobank voor tegoed boven ton

28 April 2021 - Redactie Foodbusiness

Rabobank gaat per 1 juli negatieve rente rekenen voor tegoeden boven €100.000. Dit heeft het bankbedrijf vandaag (woensdag 28 april) aangekondigd. Rabobank zegt zich hiertoe genoodzaakt te zijn door de aanhoudende lage rente in de markt.

Vanaf medio dit jaar geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten een creditrente van –0,5% voor het deel van het tegoed boven €100.000. De rente wordt berekend per rekening, meldt Rabobank en niet per klant. Voor particuliere klanten met een saldo tot en met €100.000 verandert er niets.

Op particuliere spaar- en beleggersrekeningen vergoedt Rabobank tot en met €100.000 een rente van 0,01%. Op de particuliere betaalrekeningen blijft de rente 0% voor tegoeden tot en met €100.000.

Niet de eerste bank
Rabobank is overigens niet de eerste bank die een negatieve rente afkondigt voor tegoeden boven de €100.000. Eerder hebben onder meer ING Bank, Regiobank, SNS Bank en ASN Bank gemeld de rente per 1 juli te verlagen tot -0,5%. ABN Amro hanteert dit percentage voor een spaartegoed boven de €150.000. Vrijwel alle grote banken berekenden tot nu toe een negatieve rente voor een spaartegoed hoger dan €250.000 of €500.000.

Met de renteverlaging blijft 95,8% van alle particuliere en zakelijke klanten nog steeds gevrijwaard van negatieve rente, zegt Rabobank. Het bedrijf kan daarbij geen garanties geven dat in de toekomst een groter aandeel van de klanten te maken krijgen met een negatieve rente. De bank zegt in de verklaring wel sparen nog altijd 'ten zeerste' aan te moedigen. De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente juist extreem laag om sparen te ontmoedigen en bestedingen aan te jagen. Dit moet de economie op gang houden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Rabo-topman: Voeding in winkel is te goedkoop

FB TV Alex Datema

Rabobank jaagt discussie over 'true value' aan

FB TV Daniëlle Duijndam

Krappere melkproductie in wereld stuwt zuivelprijzen

Nieuws Bedrijven

Wereldwijde Food & Agri-portfolio Rabobank groeit

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden