Bedrijfsnieuws Rabobank

supermarkt boodschappen kassa voedselprijs

Nieuws Rabobank

'Verhitte onderhandelingen deze wintermaanden'

'Het lijken net als vorig jaar verhitte prijsonderhandelingen te worden deze wintermaanden.' Dat meldt de RaboResearch. 'Reken op meer wapengekletter in de media, (dreigen met) stoppen van leveringen en vertragingstactieken.'
9 December 2022
rundvlees

Nieuws Rabobank

Rundvleesprijzen komende jaren structureel hoger

De wereldwijde rundvleesprijzen zijn momenteel relatief laag, concludeert de Rabobank in een recent rapport. Door een sterke dollar brengen landen op het zuidelijk halfrond namelijk relatief veel goedkoop rundvlees op de markt. Door structurele krapte op de Amerikaanse markt nemen de wereldwijde rundvleesprijzen de komende jaren flink toe.
21 November 2022
rabobank Anna van der Bijl

Interview Rabo Food Forward

'Samen radertjes aanzetten voor systeemverandering'

Partijen uit de voedselketen bij elkaar brengen om samen te werken aan toekomstbestendige voedseloplossingen, dat is het doel van het programma Rabo Food Forward. Zo werd een lupineteler gekoppeld aan een marketeer en werd een jonge onderneming dat uit reststromen al zwampasta maakte in contact gebracht met andere producenten  om op te kunnen schalen. 
4 Oktober 2022

FB TV Danielle Duijndam

'Vraaguitval ligt door hoge zuivelprijzen op de loer'

De zuivelprijzen zijn in de voorbije maanden hoog opgelopen. Samen met vlees zijn boter en kaas aanjagers van de hoge voedselinflatie. Volgens Danielle Duijndam, zuivelanalist bij Rabobank, zijn de hoge prijzen waarschijnlijk blijvend. Tegelijkertijd ligt vraaguitval op de loer en veranderen consumenten hun bestedingspatronen. 
28 September 2022
zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Zuivelprijzen

Forse verschillen in zuivelinflatie binnen EU

In de Europese Unie zijn de consumentenprijzen van zuivel behoorlijk gestegen, meldt de Rabobank. Hoe sterk de stijging is, verschilt behoorlijk tussen Lidstaten. De zuivelprijzen van Nederland stijgen sneller dan het Europese gemiddelde.  
26 September 2022
supermarkt Lays

Nieuws Prognose Rabobank

Sterke daling koopkracht stokt economische groei

De aanhoudende inflatie resulteert er in dat de. Nederlandse economie eind dit jaar en begin 2023 begint te krimpen. Over heel 2022 komt de economische groei uit op 4,7%, maar deze loopt terug naar 0,2% in 2023.
8 September 2022
Stefaan Decreane

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

Rabobank benoemt de Belg Stefaan Decraene tot nieuwe topman. Decraene volgt in de loop van dit najaar Wiebe Draijer op als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank voor een termijn van vier jaar. Draijer stopt per 1 oktober na afronding van zijn tweede termijn.
5 September 2022
rechtspraak rechtbank rechtzaak

Nieuws Vleeshandel

Rabobank mocht rekening vleestrader niet blokkeren

Maandag oordeelde de voorzieningenrechter dat de Rabobank ten onrechte de rekening van een vleeshandelaar heeft geblokkeerd die mogelijk de Amerikaanse sanctiewetgeving omzeilde. 
11 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox