Bedrijfsnieuws Rabobank

supermarkt inflatie

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Rabo-topman: Voeding in winkel is te goedkoop

De prijs die consumenten voor hun voedsel betalen is te laag, vindt bestuursvoorzitter van de Rabobank, Stefaan Decraene. Volgens hem zijn de verdiensten in de primaire sector te laag. Hij riep tijdens een persconferentie over de jaarcijfers de hele keten op om hun rol te pakken in de verduurzaming van voedselproductie. 
8 Februari 2024

FB TV Alex Datema

Rabobank jaagt discussie over 'true value' aan

De Rabobank publiceert een visie op de agrofoodsector waarbij duurzaamheid centraal staat. Volgens Alex Datema, sinds mei directeur Food & Agri bij de bank, ligt de verantwoordelijkheid daarvoor bij de hele sector. Hij roept anderen in de keten op om mee te denken over een systeem waarbij de werkelijke kosten (true value) worden berekend in de productprijzen. In een interview met Foodbusiness licht Datema de kersverse visie toe.
15 December 2023

FB TV Daniëlle Duijndam

Krappere melkproductie in wereld stuwt zuivelprijzen

De zuivelprijzen, waaronder de DCA-zuivelnoteringen, kijken de laatste weken vooral weer omhoog. De grootste drijver achter deze opwaartse beweging is de krapper worden mondiale melkproductie, legt Daniëlle Duijndam, sectormanager melkvee bij Rabobank, uit in een interview op Foodbusiness aan presentator Wouter Baan.
6 December 2023
rabobank

Nieuws Bedrijven

Wereldwijde Food & Agri-portfolio Rabobank groeit

De wereldwijde Food & Agri-portefeuille van de Rabobank is over de eerste helft van dit jaar gegroeid met 1% naar €114,7 miljard. De Rabobank heeft over de eerste helft van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan over dezelfde periode vorig jaar. 
10 Augustus 2023
rabobank

Nieuws Financieel

'Na krimp Q1 lichte groei economie 2023 en 2024'

Ondanks een krimp in het eerste kwartaal groeit de Nederlandse economie volgens een prognose van de Rabobank in 2023 met 0,6% en in 2024 met 0,9%. De vraag naar goederen en diensten blijven volgens de bank redelijk op peil, maar personeelstekorten staan verdere groei in de weg.
8 Juni 2023
rabobank

Analyse Financieel

Rabobank verrast met keuze nieuwe fooddirecteur

Het aanstellen van melkveehouder Alex Datema als nieuwe directeur Food&Agri bij de Rabobank mag gerust een verrassing worden genoemd. Een grote verrassing zelfs, want Datema is nou niet direct het stereotype bankdirecteur in pak en stropdas. Hij is een man uit de praktijk, wat in zekere zin voor hem pleit. Toch roept het aantreden van deze vergaderboer in sommige agrarische gelederen waarschijnlijk ook vraagtekens op, want Datema is een man met een uitgesproken visie op de landbouw. Een extensievere landbouw welteverstaan.
9 Maart 2023
rabobank Boerenbusiness

Interview Alex Datema

Rabobank stelt natuurboer aan als topman Food&Agri

Alex Datema wordt per 1 mei de nieuwe directeur Food & Agri Nederland van de Rabobank. Hij volgt daarmee Carin van Huët op die tot 1 januari van dit jaar de post bekleedde. Een verrassende keuze. Datema komt niet uit de bedrijfswereld en is ook geen bankier, maar melkveehouder in Groningen én (nu nog) voorzitter van BoerenNatuur, een vereniging die zich inzet voor agrarisch natuurbeheer en natuur-inclusieve landbouw. 'Ik hoop dat ik vanuit deze functie vervolg kan geven aan mijn inzet voor de duurzame toekomst van de landbouw', zegt Datema in een kennismakingsinterview.
9 Maart 2023
rabobank

Nieuws Rabobank

Winst Rabobank slinkt, krediet in foodsector groeit

De Rabobank heeft in 2022 een lagere nettowinst geboekt, €2,8 miljard tegenover €3,7 miljard in 2021, toen de winst uitzonderlijk hoog was. De bank is niet ontevreden met het resultaat, gezien de economische verstoringen die zijn veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne - zoals hoge energieprijzen en inflatie - en spreekt over sterke prestaties. Mede door de hogere rente steeg de rentewinst met 10%.
9 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden