Bedrijfsnieuws Rabobank

bier

Nieuws Bier

'Lagere marges of hogere bierprijs door hoge kosten'

De (indirecte) gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn enorm voor de biermarkt, zo schrijven de analisten Francois Sonneville en Maria Afonso van Rabobank in een analyse. 'We verwachten verdere kostenstijgingen die leiden tot lagere marges in de waardeketen, hogere prijzen voor consumenten of een combinatie van beide.'
16 Maart 2022
Oekraine economie

Nieuws Rabobank

'Oorlog Oekraïne raakt ook Nederlandse economie'

De oorlog in Oekraïne raakt ook de Nederlandse economie. Die groeit dit en volgend jaar waarschijnlijk minder hard dan afgelopen jaar, stelt Rabobank in haar Economisch Kwartaalbericht. De bankeconomen gaan uit van een economische groei van 3,1% in 2022 en 1,2% in 2023.
8 Maart 2022
melk zuivel

Nieuws Rabobank

'Mondiaal tekort aan melk houdt hoge prijzen in stand'

De daling van de melkproductie in de 27 Europese landen en het Verenigd Koninkrijk zet dit jaar door. 'Hierdoor blijven er bijna geen zuivelproducten over voor de export. Het beperkte aanbod houdt ook de huidige melkprijs in stand', schrijven specialisten van Rabobank in een nieuw rapport.
8 Maart 2022
Oekraine

Nieuws Oorlog

'Wereldhandel lijdt zeker zes maanden onder oorlog'

“De wereldwijde handel in foodcommodities gaat zeker zes maanden last hebben van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland”, stelt Rabobank in een recente analyse. Die conclusie trekt de bank na het maken van drie scenario’s: wat als we geen sancties instellen, wat als we effectieve sancties tegen Rusland instellen, en wat als we ook effectieve sancties opleggen aan China en niet-conforme economieën?
7 Maart 2022
rekenmachine inflatie calculator kosten

Nieuws RaboResearch

'Groot deel kostenstijgingen voor rekening van de keten'

Supermarkten zijn en blijven terughoudend in het verhogen van consumentenprijzen. Een groot deel van de kostenstijgingen dreigen voor rekening te komen van de keten: voedselproducenten en boeren. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch. 
4 Maart 2022
euro portemonnee inflatie

Nieuws Inflatiemonitor

Rabobank rekent op hogere inflatie

Rabobank verwacht dat de inflatie over heel 2022 hoger uitvalt dan eerder gedacht. De bank stelt haar inflatieprognose voor dit jaar naar boven toe bij tot 5,5%. Dat was eerder nog 4,2%. De oorlog in Oekraïne resulteert in hogere prijzen voor energie, voedsel en grondstoffen.
2 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn

Opinie Martijn Rol

Hoge kosten zijn uitdaging voor voedselketen

De Nederlandse voedselketen staat flink onder druk, onder meer door de oplopende kosten, de laatste coronabeperkingen in de foodservice en andere ontwikkelingen. In deze blog kijken we naar de sectorprognose, de groente- en fruitconsumptie, de toekomst van het broodschap en de rol van start-ups in het versnellen van innovatie in de foodsector.
1 Maart 2022
rabobank

Nieuws Vleestaks

Ook Rabobank CEO Draijer pleit voor taks op vlees

In de podcast 'Geld of je leven' van NPO1 heeft Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, gepleit voor CO2-belastingen op gebruiksgoederen en diensten waaronder vlees. In de aflevering besprak Draijer de rol en verantwoordelijkheid van Rabobank in het verduurzamen van onder meer de voedselketen.
23 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden