Bedrijfsnieuws Rabobank

rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in food sector

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daarbij een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.
11 Augustus 2022
rabobank

Nieuws Zuivel

Rabobank verwacht blijvend hoge zuivelprijzen

Rabobank verwacht dat de zuivelprijzen vast blijven houden aan de huidige hoge niveaus. Dit vanwege het wereldwijde tekort aan melk. Een productietoename is bovendien niet in zicht.
8 Juni 2022
avocado

Nieuws Avocado

'Populariteit van de avocado blijft groeien'

Avocado's winnen nog altijd sterk aan populariteit. De avocadomarkt in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk groeide de afgelopen tien jaar bijvoorbeeld gemiddeld met ruim 12% per jaar.
9 Mei 2022
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Rabobank

Voedselprijzen gaan nog verder stijgen

Inflatie is terug van weggeweest en wordt steeds hardnekkiger. Supermarkten zijn tot nu toe bottleneck bij het doorberekenen van de gestegen kosten naar de consumenten, volgens de onderzoekers van RaboResearch. Dat blijft alleen niet zo, verwachten de economen.
2 Mei 2022
Pluimveevlees

Nieuws Rabobank

'Markt pluimveevlees ligt er sterk bij'

Rabobank is optimistisch over het perspectief van de markt voor pluimveevlees. Een krap aanbod zorgt voor hoge prijzen. Maar ook voor de pluimveesector wordt het een uitdaging om de forse kosteninflatie volledig door te geven in de keten.
7 April 2022
supermarkt vlees

Opinie Martijn Rol

Vijf duurzame trends: food onderweg naar 2030

Tijdens de recente HAS Food Experience in Den Bosch hebben honderden studenten ons laten zien hoe je in kan spelen op de belangrijkste duurzame ontwikkelingen in de foodsector. In dit artikel zetten we de vijf dominante duurzaamheidstrends voor de komende jaren op een rij en laten we je zien welke kansen deze trends bieden.
29 Maart 2022
rabobank

Nieuws Selo Food Group

Rabo Investments op overnamepad in food

Rabo Investments heeft de overname afgerond van Selo Food Group, een leverancier van verwerkingsapparatuur voor de food- en petfoodindustrie. 
17 Maart 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden