Bedrijfsnieuws Pepsico

chips PepsiCo Lays

Nieuws PepsiCo

PepsiCo stopt met nieuw plastic bij chipsverpakking

PepsiCo heeft bekendgemaakt vanaf 2030 in de Europese Unie geen ‘nieuw plastic’ meer te willen gebruiken voor chipsverpakkingen. Tegen die tijd moeten alle verpakkingen geproduceerd zijn met 100% gerecycled plastic of plastic dat gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen.
26 Januari 2022
PepsiCo CocaCola

Nieuws Pepsico

Pepsico verhoogt prijzen om kosten te compenseren

Voedingsmiddelenconcern Pepsico ervaart de negatieve gevolgen van de logistieke onbalans en zeer hoge grondstofkosten. Daarom ziet het zichzelf genoodzaakt om de prijzen voor bepaalde producten te verhogen. Ook zal het proberen om consumenten te overtuigen om de meer winstgevende producten te kopen.
7 Oktober 2021
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking chips

Nieuws Pepsico

Pepsico wil snackactiviteit in India verdubbelen

Met het openen van een nieuwe fabriek in India wil voedingsmiddelengigant Pepsico de snackactiviteiten in het land tegen 2022 verdubbelen. Dat maakt het maandag 20 september bekend, vlak na de ingebruikname van de fabriek. Jaarlijks zal ongeveer 150.000 ton aardappelen van agrarisch ondernemers in de regio gebruikt worden voor de productie van diverse snacks, waaronder Lays-chips.
20 September 2021
PepsiCo CocaCola

Nieuws Duurzaamheid

Voedselreuzen doen mee aan ecoscore op etiket

Een groep voedselfabrikanten, waaronder Tesco, Morrisons, PepsiCo en Danone heeft zich aangemeld voor het project Foundation Earth. Hierbij worden op producten etiketten geplaats waarmee de milieu-impact wordt aangegeven. Het initiatief was het geesteskind van de Britse ondernemer Denis Lynn, die vleesproducent Finnebrogue Artisan oprichtte. Hij kwam in mei om bij een quadongeluk.
23 Augustus 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Joint venture

PepsiCo en Beyond Meat richten joint venture op

Een recent opgerichte joint venture tussen PepsiCo en Beyond Meat moet het aanbod van innovatieve snacks en dranken op basis van plantaardige eiwitten vergroten. Met het 'PLANeT Partnership' wil PepsiCo zijn duurzaamheidsdoelen nastreven, terwijl de producent van vleesvervangers zo juist een grotere doelgroep hoopt te bereiken.
28 Januari 2021
canada PepsiCo

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.
17 Januari 2021
aardappelen akkerbouw aardappelschillen schillen

Nieuws Food

PepsiCo maakt kunstmest van aardappelschillen

Voedingsgigant PepsiCo gaat aardappelafval een nieuwe bestemming geven. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Britse CCm Technologies, dat een technologie ontwikkelt om koolstof af te vangen voor de productie van onder meer kunstmest.
9 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën