Shutterstock

Nieuws Pepsico

Pepsico wil snackactiviteit in India verdubbelen

20 September 2021 - Kimberly Bakker

Met het openen van een nieuwe fabriek in India wil voedingsmiddelengigant Pepsico de snackactiviteiten in het land tegen 2022 verdubbelen. Dat maakt het maandag 20 september bekend, vlak na de ingebruikname van de fabriek. Jaarlijks zal ongeveer 150.000 ton aardappelen van agrarisch ondernemers in de regio gebruikt worden voor de productie van diverse snacks, waaronder Lays-chips.

Pepsico heeft afgelopen week de grootste, zogenaamde 'greenfield'-voedselfabriek in India in gebruik genomen. De bouw van de fabriek ging gemoeid met een bedrag van omgerekend $110 miljoen. Dat is de grootste investering van Pepsico in het land ooit. Het doel is om de snackactiviteiten in het land tegen 2022 te verdubbelen. Met een omvang van 29 hectare, is de fabriek groot genoeg om te voldoen aan de vraag van de Lays-chipsactiviteiten.

Daarnaast zal de opening voor 1.500 direct en indirecte banen zorgen. Pepsico meldt jaarlijks ongeveer 150.000 ton aardappelen van agrarisch ondernemers uit de regio nodig te hebben voor de productie van de snacks. Het gaat om meer dan 5.000 lokale aardappeltelers. "Daarnaast nemen we een modern koelmagazijn in gebruikt, waarmee we de houdbaarheid van de aardappelen aanzienlijk kunnen verlengen", aldus de voedingsmiddelengigant.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Ondernemen

PepsiCo ziet volumes dalen en omzet groeien

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden