Nederland

aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Biologisch

Nederland zoekt steun op in promotie van biologisch

Nederland bundelt de komende drie jaar de krachten met Zweden, Finland en België als het gaat om de promotie van biologische voedingsmiddelen. Gezamenlijk lanceren de landen een campagne die is gericht op het koopgedrag van de consument.
29 April 2022
wijn

Nieuws Handel

Frankrijk ziet handel met Nederland toenemen

De handelsrelatie tussen Frankrijk en Nederland is het afgelopen jaar sterker geworden. Het Zuid-Europese land is inmiddels de op twee na belangrijkste handelspartner van Nederland, na Duitsland en België. Daarmee neemt het de derde plek van het Verenigd Koninkrijk over.
21 Februari 2022
euro klem inflatie

Nieuws Inflatie

Nederlandse inflatie hoger dan gemiddeld in eurozone

De Nederlandse inflatie bedroeg over januari 7,6%, ten opzichte van één jaar eerder en volgens de Europese rekenmethode. Dat is hoger dan in de hele eurozone, waar de gemiddelde inflatie in januari op 5,1% uitkomt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 
2 Februari 2022
Aldi

Nieuws Retail

Aldi breidt assortiment van Nederlands brood uit

Steeds meer supermarktketens zetten in op in eigen land geproduceerde voedingsmiddelen, zo ook Aldi. Deze week maakt de retailer bekend het assortiment van volledig Nederlands bood uit te breiden.
19 Januari 2022
aardappelen Albert Heijn

Achtergrond Retail

Nederlands product verder in spotlight bij retailers

’s Lands grootste supermarktketen, Albert Heijn, maakte afgelopen week bekend dat het assortiment producten van Nederlandse bodem wordt uitgebreid. “Door gebruik te maken van innovatieve teelt- en bewaartechnieken kunnen consumenten nu langer genieten van producten van eigen bodem”, schrijft het. Albert Heijn is echter niet de enige supermarkt die inzet op Nederlands trots. Immers, een debacle zoals vorig jaar met de Israëlische aardappelen moet natuurlijk voorkomen worden.
7 Juni 2021
ierland

Achtergrond Ierland

Hoe goed is relatie tussen Nederland en Ierland?

Woensdag 17 maart 2021. In Nederland de dag waarop we massaal naar de stembus mogen, in Ierland de dag waarop St. Patrick's Day wordt gevierd. Het herdenken van beschermheilige Saint Patrick en het vieren van opgebouwde relaties staan ieder jaar op deze dag centraal. Hoe zit het eigenlijk met de handelsrelatie tussen Nederland en Ierland? En welke kansen zijn er nu de brexit zich voltrokken heeft?
17 Maart 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Food

Duitsers: 'Is Nederlands voedsel wel duurzaam?'

Het merendeel van de Duitse consumenten vertrouwt erop dat geïmporteerde voedingsmiddelen uit Nederland veilig zijn. Dit meldt ABN Amro. Maar, als het gaat om hoe duurzaam de producten geproduceerd zijn, rijzen er vraagtekens bij de Duitsers. Volgens de bank is het belangrijk dat bedrijven investeren in het creëren van dit vertrouwen.
15 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden