Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Biologisch bakkerijconcern Pandriks in Franse handen

16 April 2024 - Redactie Foodbusiness

Biologisch bakkerijconcern Pandriks Holding in Meppel komt in Franse handen. Het bedrijf wordt overgenomen door Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. Met de deal van Pandriks wil Le Duff vooral haar assortiment biologische bakkerijproducten versterken. Pandriks blijft ook onder de Franse paraplu met het eigen merk in de markt opereren.

Dit hebben de partijen maandag in een verklaring laten weten. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Pandriks is in 2012 opgericht en maakt op basis  van zuurdesem ambachtelijke en artisanale bakkerijproducten. Het bedrijf, dat een omzet draait van €150 miljoen en 400 medewerkers heeft, produceert ambachtelijk brood gemaakt met volledig natuurlijke en biologische ingrediënten.

De producten van Pandriks worden verkocht als private label (in-store bake off) en zijn ook verkrijgbaar onder het eigen merk SlooOW (thuisafbak). Pandriks heeft twee productielocaties, in Meppel en het Duitse Fulda. De broodproducten van het bedrijf vinden hun weg in het Europese retailkanaal en ook naar overzeese klanten.

Investeren in verdere uitbreiding
Foodbusiness interviewde CEO Peter van den Berg in 2021 over de stormachtige ontwikkeling van Pandriks. In de verklaring laat Van den Berg weten: "We zijn enthousiast over de mogelijkheden die voor ons liggen nu we met Bridor aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen. Pandriks is de afgelopen jaren sterk gegroeid en wil investeren in verdere uitbreiding om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Met Le Duff Group als onze nieuwe aandeelhouder geloven we dat het mogelijk is om onze doelen te bereiken met behoud van onze unieke identiteit, filosofie en strategie."

Bridor is gevestigd in Rennes (Bretagne) en ontwikkelt en levert premium broden en Weens gebak vanuit meerdere productielocaties wereldwijd (4.000 werknemers en een aanwezig in honderd landen). Het bedrijf levert onder meer aan restaurant- en hotelketens. "De overname van Pandriks is in lijn met de strategie van Bridor. Het geeft ons de mogelijkheid om een leidende positie te nemen in belangrijke markten zoals Nederland en Duitsland", meldt Philippe Morin, CEO van Bridor, in de verklaring.

Le Duff Group heeft een omzet van bijna €3 miljard per jaar, achttien productielocaties en meer dan 19.000 werknemers wereldwijd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse bakkerijgrondstoffen

Op suiker na stijgende bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Bakkerijgrondstoffen doen het wat rustiger aan

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Bakkerijgrondstoffen veren nu weer op

Analyse Grondstoffen

Bakkerijgrondstoffen stijgen niet meer verder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden