Nieuws Ondernemen

Deze zomer geen gratis plastic beker op festivals

16 Mei 2023 - Max van der Heijden

Vanaf 1 juli 2023 moeten klanten van bedrijfsrestaurants, horecazaken en festivals gaan betalen voor het gebruik van plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen als zij eten of drinken laten bezorgen, bestellen of afhalen. 

Die dag treden er namelijk nieuwe Europese regels voor het gebruik van single-use plastics in de horeca, bij bedrijfsrestaurants en op festivals. Hierbij moet gedacht worden aan frietbakjes en wegwerpbekers. De nieuwe regelgeving geldt voor alle eenmalig te gebruiken materialen die geheel of gedeeltelijk van plastic zijn gemaakt. De regelgeving geldt ook voor bioplastics. Hergebruik wordt de norm. 

Daarom moet volgens de nieuwe regels ook een herbruikbaar alternatief aangeboden worden zoals het meenemen van een eigen beker, die moet ook geaccepteerd worden. 

Januari 2024
Vanaf 1 januari 2024 mogen er geen wegwerpbekers en voedselverpakkingen met plastic gebruikt worden bij consumptie ter plaatse, tenzij het op de locatie kan worden recyclet en hergebruikt als voedselmateriaal. Ook moeten klanten weten dat ze zelf bekers of verpakkingen meekunnen nemen. Of moeten zij een alternatief hebben dat ze kunnen terugbrengen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden