De Fryske

Nieuws Ondernemen

De Fryske werkt samen met Vogelbescherming

21 Maart 2023 - Matthijs Bremer

Kaasmaker de Fryske kondigt een samenwerking aan met Vogelbescherming Nederland. Het kaasconcern zet zich al langer in voor vogelvriendelijke kaasproductie, maar zet met de actieve samenwerking een nieuwe stap om de rest van de keten mee te krijgen.

Minder dan 5% van alle zuivel in de supermarkt is vogelvriendelijk en dat is de vogelbescherming een doorn in het oog. Om het percentage te verhogen, wil de stichting samenwerken met de zuivelsector. Om ervoor te zorgen dat vogels zich meer thuis voelen in het Nederlandse graslandschap, willen de partners bloemen en kruiden in de weiden planten. Daarmee stijgt overigens niet alleen de vogelpopulatie. Ook insecten profiteren van de veranderingen in het landschap. Daardoor vergroot het initiatief de biodiversiteit van het Nederlandse platteland, zo claimen de partners in het persbericht.

Inzet van de keten
"Samen willen we ervoor zorgen dat meer zuivelproducenten vogelvriendelijk aanbod ontwikkelen en dat retailers daar flink meer ruimte in de schappen voor maken," zo schrijft de Fryske in een persbericht. Het initiatief is onderdeel van een brede strategie van het bedrijf. Het bedrijf ziet duurzaamheid namelijk als een van de kernpunten van hun strategie. Eerder omarmde het bedrijf al een ouder initiatief van de Vogelbescherming. Het bedrijf voert namelijk het keurmerk vogelvriendelijke zuivel. Met de nieuwe samenwerking gaat de Fryske nog een stap verder. De partners gaan samen supermarkten bezoeken en het zuivelschap analyseren en vergroten. Daarnaast willen de Fryske en de vogelbescherming kennisbijeenkomsten organiseren voor de zuivelketen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden