360b / Shutterstock.com

Nieuws Oorlog

Zuivelconcern Danone verlaat Rusland alsnog

14 Oktober 2022 - Wouter Baan

Danone gaat grotendeels weg uit Rusland. Daarmee maakt het Franse zuivelconcern stevige draai, want kort na de Russische invasie in Oekraïne gaven ze nog aan te blijven. Nu doen ze het grootste deel van de Russische activiteiten van de hand aan een nog onbekende partij.

Dit heeft het bedrijf vanochtend voor de start van de beurshandel bekend gemaakt. Wie de koper is, wordt pas later bekend. De deal moet eerst nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Kindervoeding blijft
Danone blijft overigens wel met kindervoeding actief in Rusland. De af te stoten activiteiten behoren tot  dochterbedrfijf EDP Russia (Essential Dairy and Plant-based), dat goed is goed voor ongeveer 5% van Danone's omzet. - ruwweg €1,5 miljard van bijna €29 miljard.  Voor EDP, dat 13 fabrieken heeft in Rusland, werken zo'n 7.000 mensen mensen.

Kort na de uitbraak in februari trokken veel Westerse bedrijven zich terug uit Rusland. Danone bleef in eerste instantie, naar eigen zeggen uit coulance naar de Russische bevolking. Wel schortte ze per direct de investeringen op. Nu trekt het bedrijf, dat ook actief is in Oekraïne, zich volledig terug uit Rusland. Eerder deze week maakte ook de Japanse autofabrikant Nissan bekend definitief weg te gaan uit Rusland.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Bedrijven

Danone overtreft in eerste kwartaal de verwachtingen

Nieuws Ondernemen

Danone vindt koper en vertrekt alsnog uit Rusland

Nieuws Bedrijven

Yoghurtfabriek Danone maakt nu haverdrank

Nieuws Ondernemen

Danone stoot biologische zuiveldivisie in VS af

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden