Eric Glenn / Shutterstock.com

Nieuws Tyson Foods

Kipverkoop Tyson Foods schiet omhoog

10 Augustus 2022 - Max van der Heijden

Tyson Foods verkocht flink meer kip in het derde kwartaal. Het bedrijf zag de verkopen met 8,2% stijgen naar $13,5 miljard in het derde kwartaal van hun gebroken boekjaar. Het onderliggend operationeel resultaat was $374 miljoen lager en komt uit op $998 miljoen. Het volume was 1,9% lager, vooral door een volume afname van 8,5% in de bereide producten groep. 

De bedrijfsmarge daalde naar 7,4% van 10,8% een jaar eerder. Tyson Foods verwacht nu dat voor het gehele jaar het volume niet stijgt, noch groeit. Volgens CEO Donnie King heeft het bedrijf solide resultaten geleverd tijdens het derde kwartaal dankzij onder meer agressief kostenbeheer. 

De rundvleesverkopen groeiden niet vergeleken met vorig jaar en staan op circa $5 miljard. De groei voor het boekjaar tot op heden bedraagt bijna $15 miljard. Er is ook qua volume meer vraag naar rundvlees, hoewel de vraag naar premium rundvlees is afgenomen en daarmee ook de gemiddelde verkoopprijs. Het kippensegment zag de verkopen groeien naar $4,4 miljard, een stijging van 26%. De kip werd duurder en Tyson was beter in staat om in te spelen op de markt. 

Gemiddeld gingen de prijzen tijdens het derde kwartaal met 8,1% omhoog en Tyson merkt dat de prijsverhogingen grotendeels worden geaccepteerd door consumenten. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Vlees & Eiwit

Markt niet onder de indruk van kiphervorming Tyson

Analyse Vlees & Eiwit

Vleesgigant Tyson Foods schrijft weer zwarte cijfers

Interview Kees Aarts (Protix)

Zo kwam vleesgigant Tyson uit bij Nederlandse Protix

Nieuws Ondernemen

Tyson Foods sluit locaties vanwege slechte resultaten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden