Shutterstock

Nieuws Benoeming

Cosun: Thijs Bosch directeur van Cosun Protein

8 Juni 2022 - Redactie Foodbusiness

Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst, zo heeft het coöperatief foodconcern bekendgemaakt. Bosch moet de ontwikkeling en marketing van plantaardige eiwitten voor toepassingen in food versneld gaan opschalen. Daarbij zal ook naar partnerships en acquisities worden gekeken.

Bosch is sinds 2010 werkzaam geweest in verschillende functies bij het zuivelconcern Fonterra in Europa en was verantwoordelijk voor het opstarten en doorontwikkelen van nieuwe activiteiten op het gebied van zuivel en melkeiwitten. Zijn laatste functie bij Fonterra was die van managing director Europa.

Cosun Protein wil een nieuwe generatie van plantaardige eiwitten ontwikkelen met, zo schrijft het bedrijf, topkwaliteit op het gebied van smaak, puurheid, oplosbaarheid in emulsies en andere functionaliteiten. De recente introductie van eiwit-isolaat uit de fava of veldbonen bijvoorbeeld, heeft uitgewezen dat het een optimaal functioneel ingrediënt is voor zuivelvervangers, vegan ijs en dressings.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Bedrijven

Fonterra zoekt meerwaarde en sluit oude installaties

Nieuws melk

Hogere winstverwachting Fonterra door wereldmarkt

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Analyse ondernemen

Zuivelreus Fonterra schudt oude last af

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden