DSM

Nieuws Royal DSM

Royal DSM neemt First Choice Ingredients over

6 September 2021 - Redactie Foodbusiness

Royal DSM neemt First Choice Ingredients over voor een waarde van $453 miljoen. First Choice Ingredients is een leverancier van op zuivelgebaseerde hartige smaakstoffen. Met deze overname wil Royal DSM de groei van het bedrijf verder versnellen.

First Choice Ingredients komt voor een bedrag van $453 miljoen in handen van Royal DSM. Met de overname wil DSM de groei van First Choice verder versnellen, onder andere door hun producten buiten de Verenigde Staten aan te bieden aan haar wereldwijde klantenbestand. De overname geeft First Choice Ingredients daarnaast toegang tot DSM's biotechnologische toolbox en klantrelaties.

First Choice Ingredients heeft een leidende positie in de Amerikaanse smaakmarkt, schrijft Royal DSM in een persbericht. "Onze bedrijven passen goed bij elkaar, met name door de gedeelde passie voor wetenschappelijke oplossingen voor voedzame en duurzame voedings- en drankproducten", zo schrijven Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, co-CEO's van Royal DSM. De omzet en Ebitda van First Choice Ingredients zijn in de afgelopen jaren met bijna 10% per jaar gegroeid en dit groeitempo zal vermoedelijk aanhouden. 

Groeistrategie
Onder voorbehoud van goedkeuring door mededingingsautoriteiten wordt de transactie naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond. De overname van First Choice Ingredients past in de groeistrategie van Royal DSM.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden