photocritical / Shutterstock.com

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat maakt ambities in zuivel bekend

17 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Vleesvervanger Beyond Meat heeft ambities om de zuivel in te gaan. Het Amerikaanse bedrijf heeft vorige week een aanvraag ingediend om het merk 'Beyond Milk' te registreren bij het U.S Patent and Trademark Office. Beyond Meat wil dit merk inzetten als basis voor het maken van milkshakes, koffie- of theedranken met melk- of melkvervangers. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, want het bedrijf zelf laat zich vooralsnog niet over de ambities in de zuivel uit.

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, opgericht in 2009 door Ethan Brown, is gespecialiseerd in vleesvervangers. Het bedrijf heeft partnerschappen met verschillende grote voedselexploitanten, waaronder McDonald's en Pizza Hut. Inmiddels kent het bedrijf veel concurrentie in de markt van vleesvervangers.

Coronapandemie
Het aandeel Beyond Meat is sinds januari met ongeveer 5% gedaald. Het aandeel sloot maandag 16 augustus op $118.81. Het concern wijst nog altijd naar de coronapandemie als oorzaak voor de slechte resultaten. De onvoorspelbaarheid van die pandemie is de reden dat er geen voorspellingen worden gedaan over het gehele boekjaar. Voor het derde kwartaal gaat Beyond Meat uit van een omzet van $120 miljoen tot $140 miljoen. Dat betekent een plus van 27% tot 48% ten opzichte van een jaar geleden. Beyond Meat kan zich dus geen neerwaartse uitschieters permitteren.

Zuivelalternatieven populair
Zuivelalternatieven, zoals soja- of haverproducten, zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. De wereldwijde markt voor zuivelalternatieven is vanaf dit jaar naar schatting $ 16 miljard waard, volgens Future Market Insights.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Analyse Vlees & Eiwit

Verlies Beyond Meat groter dan omzet, koers stijgt wel

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden