Shutterstock

Nieuws Paddestoelen

Greenyard verkoopt champignon-divisie

14 Juni 2021 - Linda van Eekeres

Greenyard Prepared Netherlands is overgenomen door Cornerstone Investment Management, een Poolse investeringsmaatschappij. Het overname bedrag is €17 miljoen. 

Greenyard Prepared Netherlands is onderdeel van het Belgische Greenyard, wereldmarktleider van verse, diepgevroren en bereide groenten & fruit, bloemen en planten. Greenyard Prepared Netherlands zit in Velden en verwerkt en levert wereldwijd vers geoogste champignons in blik en potten. Cornerstone neemt 100% van de aandelen over. 

Greenyard kan nu kernactiviteiten versnellen
De overname is naar verwachting deze zomer afgerond en zal naar verluidt geen effect hebben op de financiële resultaten van de groep en draagt bij aan het verminderen van de schuldenlast van Greenyard. Greenyard-topman Hein Deprez stelt dat met het afstoten van Greenyard Prepared Netherlands de transformatie van Greenyard compleet is.

Hij zegt: "Nu kunnen wij ons volledig focussen op de verdere versnelling van onze wereldwijde kernactiviteiten, terwijl we onze strategische relaties voortdurend zullen blijven versterken. Cornerstone Investment Management heeft de duidelijke intentie om de activiteiten van Greenyard Prepared Netherlands verder door te ontwikkelen, met ambitieuze groeiplannen, die essentieel zullen zijn voor hun succes."

Slechts eerste stap Cornerstone
Andrzej Klesyk, Managing Partner van Cornerstone zegt: "Greenyard Prepared Netherlands is een zeer bekende speler in de champignonsector en beschikt over de modernste technieken. Wij zullen verder investeren in het bedrijf, om het nog sterker te maken in deze erg veeleisende markt. Deze overname is slechts een eerste stap in onze langetermijnstrategie."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden