Shutterstock

Nieuws Retail

Eerste mango's met organische verpakking

2 Juni 2021 - Linda van Eekeres

Na avocado's gaat het Nederlandse Nature's Pride ook mango's op de markt brengen met een organisch laagje, waardoor het fruit twee keer zo lang vers moet blijven. Salling Group in Denemarken neemt als eerste de mango's in het assortiment op.

In Nederland worden tot op heden alleen avocado's met het laagje van Apeel Sciences verkocht. In Duitsland worden al meer producten voorzien met het plantaardige laagje. De grote supermarktketen Edeka pakt onder andere mandarijnen, sinaasappels en grapefruits in met Apeel, zoals Foodbusiness eerder schreef.

Vooralsnog mag het laagje op basis van levensmiddelenadditief E471 in de Europese Unie alleen worden gebruikt op producten die zonder schil worden gegeten. In de Verenigde Staten liggen bijvoorbeeld ook komkommers met Apeel in de schappen. 

'Verspilling in hele toeleveringsketen verminderen'
Dit is de eerste keer dat er mango's met Apeel op de markt worden gebracht. In een nieuwsbericht van Nature's Pride zegt Apeel-oprichter James Rogers: "Bijna tien jaar na onze eerste veldproeven met kleine boeren in Kenia, ben ik enthousiast om voor het eerst mango's van Apeel op de markt te brengen via ons partnerschap met Nature's Pride. Dit zal de verspilling in de hele toeleveringsketen aanzienlijk verminderen, waardoor de band tussen kleine boeren en ontwikkelde economieën wordt versterkt, zodat we meer mensen kunnen voeden en tegelijkertijd voor onze planeet kunnen zorgen."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden