Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

Singaporees krijgt kweekvlees thuisbezorgd

5 Mei 2021 - Kimberly Bakker

Eat Just en Foodpanda gaan samenwerken aan thuisbezorging van kweekvlees in Singapore. Dat maken beiden bedrijven bekend. Drie gerechten met kip uit een laboratorium zullen vanaf tijdelijk beschikbaar zijn via het platform Foodpanda.

Singaporezen kunnen tijdelijk kweekvlees laten bezorgen via Foodpanda, het grootste thuisbezorgplatform in het land. Daarvoor is het een samenwerking gestart met Eat Just. Dat bedrijf gebruikt wetenschap en technologieën om gezonder en duurzamer voedsel te produceren. De twee bedrijven zijn de eerste partijen wereldwijd die 'cultured meat', oftewel kweekvlees, aan huis gaan bezorgen.

Het gaat om drie gerechten, waarin kip uit een laboratorium wordt verwerkt: chicken rice, katsu chicken curry en chicken ceasar salad. Om de impact op het milieu te beperken zal iedere bestelling worden geleverd in een milieuvriendelijke box gemaakt van bamboe en hars, bezorgd door food panda bezorgers op e-bikes.

De samenwerking is een mijlpaal voor beide bedrijven op het gebied van duurzaam voedsel door het aanbieden van revolutionair en duurzaam vlees. In december gaf Singapore pas goedkeuring voor de humane consumptie van kweekvlees.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Vlees & Eiwit

'Nederlandse eiwitsector loopt tegen grenzen aan'

Nieuws Vlees & Eiwit

Ook Picnic en Spar gaan voor 60% plantaardig eiwit

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitsland schaalt flink op in aanbod vleesvervangers

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden