Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Nieuws Thuisbezorgd

Nederlanders bestellen fors meer maaltijden

13 April 2021 - Kimberly Bakker

Dat de coronacrisis afgelopen jaar al voor een flink piek zorgde in het aantal maaltijdbestellingen is ondertussen wel duidelijk, maar ook de afgelopen maanden hebben Nederlanders flink wat bestellingen geplaatst bij Thuisbezorgd.nl. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in Nederland ongeveer 15,3 miljoen maaltijden besteld. Dat is 53% meer dan een jaar eerder in dezelfde periode. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Just Eat Takeaway. Het gaat om een bedrag van €400 miljoen, een plus van 72% met vorig jaar. De reden voor de fors hogere cijfers is de aanhoudende coronacrisis.

Groot-Brittannië springt eruit
Ook in diverse andere delen van Europa is een stijging zichtbaar. In totaal bezorgde het moederbedrijf van Thuisbezorgd in het eerste kwartaal van het huidige jaar al voor ruim €4,5 miljard aan maaltijden en drinken.

Vooral in Groot-Brittannië is de groei fors te noemen. Daar steeg de maaltijdbezorging over het eerste kwartaal met 695% ten opzichte van een jaar eerder. Dit komt onder meer doordat zij inmiddels ook producten van Starbucks en Costa Coffee kunnen bestellen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden